Diari digital d'Andorra Bondia
Exterior de la seu del col·legi professional.
Exterior de la seu del col·legi professional.

El Col·legi d'Advocats demana que es reprengui l'activitat judicial


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El Col·legi d'Advocats insta el Consell Superior de la justícia i el Govern per reprendre l'activitat judicial, perquè entén que la limitació temporal dels drets fonamentals de l’article 10 de la Constitució, i la conseqüent paralització de l’activitat de l’Administració de Justícia, almenys en la forma que s’estableix a les referides lleis, ha deixat de tenir justificació davant l'evolució de la situació sanitària al país.

El col·legi professional recorda en un comunicat que, en mèrits de la Llei 3/2020, del 23 de març, de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-Cov-2 i la Llei 5/2020, del 18 d’abril de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-Cov-2, van quedar suspesos els còmputs dels terminis previstos en les normes processals per a tots els ordres jurisdiccionals i per al Tribunal Constitucional amb efectes des del dia 14 de març del 2020 inclòs. Una suspensió que arribarà fins al moment en què el Govern declari la fi de la situació d’emergència sanitària causada pel SARS-CoV2A, amb la consideració de dies no hàbils de tots els dies compresos en aquest període de temps.

En aquesta suspensió, recorden, no estan compresos els procediments d’habeas corpus ni els altres procediments preferents i urgents deprotecció de drets fonamentals, les actuacions amb persones detingudes o preses, les actuacions urgents en matèria de vigilància penitenciària, l’adopció de mesures cautelars i l’adopció de mesures per les persones en situació de risc, així com la pràctica de les actuacions que es considerin necessàries per evitar perjudicis irreparables als drets i als interessos legítims de les parts.

La informació sobre la situació sanitària que fa pública el Govern els permet inferir que "ja no ens trobem en un moment crític de la crisi, sinó més aviat en una fase de normalització progressiva", cosa que ha permès que les administracions hagin reprès la marxa i que els despatxos d'advocats hagin pogut reobrir.

Així les coses, consideren, "el Col·legi Oficial d’Advocats d’Andorra entén que la limitaciótemporaldels drets fonamentals de l’article 10 de la Constitució, i la conseqüent paralització de l’activitat de l’Administració de Justícia, almenys en la forma que s’estableix a les referides lleis, ha deixat de tenir justificació". I demanen la recuperació de l'activitat paralitzada, sense detriment de què es dugui a terme amb totes les mesures de protecció per a la salut de les persones.

advocats
insta
represa
activitat
judicial
Comentaris: 1

Comentaris

Perdò, pero,la paralizatcio de la Justicia,no es la manera del funcionament habitual?,amb epidemia,pandemia,o sense cap justificaciò.?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic