Diari digital d'Andorra Bondia
L’advocat lituà ha estat expulsat del Col·legi d’Advocats.
L’advocat lituà ha estat expulsat del Col·legi d’Advocats.

El Col·legi d’Advocats expulsa el lletrat lituà del monocicle


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El BOPA publicava ahir la resolució de la Junta Disciplinària del Col·legi d’Advocats del passat 19 de juliol que va decidir l’expulsió del col·legi d’un dels col·legiats. El motiu: ser responsable d’infraccions molt greus segons la Llei 48/2014 de l’exercici de la professió d’advocat i més en concret per no pagar les factures de les quotes del col·legi. No és una pràctica habitual, de fet en els darrers tres anys d’aquesta junta no s’ha donat cap expulsió per aquest motiu, però sí que s’ha pogut donar abans. El fet és que l’expulsió ha hagut de publicar-se al BOPA perquè al lletrat en qüestió no se l’ha pogut trobar i amb el nom publicat s’ha comprovat que es tracta de l’advocat lituà Stanislovas Tomas que ha estat conegut com el lletrat del monocicle, per utilitzar aquest  peculiar mitjà de transport per desplaçar-se i perquè en entrevistes públiques a diferents mitjans va manifestar que volia atreure al Principat fortunes de països europeus com Rússia, Lituània o Polonia. 
Aquest lletrat, que té un blog i una web, té també un canal de Youtube i es presenta com a especialista en litigis a les Nacions Unides i també en apel·lacions de casacions al Tribunal d’Estrasburg. Fa uns dos anys, quan va arribar al país, va tenir ja les seves desavinences amb el col·legi perquè, segons fonts de l’ens, volia col·legiar-se com exercent i no podia perquè no complia tots els requisits. Finalment va ser admès però com a no exercent i ara se li expulsa del col·legi.

Col·legi d'Advocats
expulsa
lletrat
lituà
monocicle
Comentaris: 1

Comentaris

Si això es una falta molt greu no em puc imaginar com será una de molt lleu...Potser no dir bon día al matí?. Una mica de serietat si us plau.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic