Diari digital d'Andorra Bondia
El col·legi La Salle introduirà la ludificació el curs vinent
El col·legi La Salle introduirà la ludificació el curs vinent

El col·legi La Salle introduirà la ludificació el curs vinent


Escrit per: 
Agències

El Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell introduirà l’any vinent la ludificació i els jocs en el projecte pedagògic de l’escola i utilitzarà aquest tipus d’estratègies per treballar continguts en les diferents assignatures. 
La ludificació, en anglès gamification, paraula que prové  de game (joc), és l’ús dels elements i de la mecànica del joc en contextos aliens a aquest amb l’objectiu d’orientar el comportament de les persones i aconseguir determinades fites. La directora del centre, Anna Sansa, ha detallat que “el joc s’inclourà l’any vinent a tota l’escola de forma transversal des d’infantil fins als cicles formatius” i ha afirmat que és “la primera escola de Catalunya a fer-ho” i ha hagut de “formar els professors perquè aprenguin a utilitzar el joc com a eina d’ensenyament”.
La coordinadora pedagògica de l’escola, Meritxell Nieto, ha assegurat que “en l’àmbit pedagògic el joc aporta molts beneficis”. A més, ha explicat que, en l’etapa de primària, durant el tercer trimestre s’ha treballat l’assignatura d’emprenedoria a través del joc. Nieto ha explicat que el joc estimula la part cognitiva, l’atenció i la memòria de treball; la part emocional, ja que els alumnes han d’aprendre a guanyar, a perdre i a tenir empatia amb els companys; i la part social, ja que s’ha de treballar de manera cooperativa, han de col·laborar entre ells. La coordinadora pedagògica de l’escola ha indicat que “aquesta estimulació en l’àmbit cognitiu, emocional i social és una base important en l’aprenentatge”. De fet, ha assegurat que en “les matèries en les quals s’ha introduït el joc per fer un aprenentatge els resultats acadèmics han estat bons”. La prova pilot d’aquest curs s’ha fet en l’assignatura de cultura clàssica, en què s’han treballat Els dotze treballs d’Hèrcules mitjançant un joc narratiu. Nieto ha dit que “els resultats en els exàmens han estat molt positius, ja que el que es fa és consolidar la part teòrica d’una manera lúdica i motivadora”.

La Salle
Seu d'Urgell
pedagògic
Número de vots: 284
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic