Diari digital d'Andorra Bondia
Els diferents nivells treballaran els ODS.
Els diferents nivells treballaran els ODS.

El col·legi Maria Moliner treballarà aquest curs els Objectius per al Desenvolupament Sostenible


Escrit per: 
Agències

El col·legi espanyol Maria Moliner presentarà el seu pla d’acció d’extraescolars 'La ciutadania mundial: claus per a un món sostenible i solidari a través de l’educació', el proper divendres 12 d'octubre, en el marc de les primeres Jornades culturals del curs 2018-2019. Es tracta d'un projecte molt centrat en els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS).

Aquest projecte del Maria Moliner es fonamenta en dos principis teòrics: la ciutadania mundial i l’educació per al desenvolupament, i es posarà en pràctica a través de grups d’aprenentatge cooperatiu, amb els materials elaborats per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) que, sota el títol 'Transformar el nostre món: Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS)' s’aplicaran a tots els nivells i etapes del centre educatiu. 

El col·legi es proposa com a objectius prioritaris treballar el concepte de ciutadania mundial i una cultura de la solidaritat compromesa en la lluita contra la pobresa, l’exclusió i la promoció del desenvolupament humà sostenible per crear futurs ciutadans compromesos i responsables que treballin per un món més just, pacífic, tolerant, inclusiu, segur i sostenible. El col·legi espanyol treballarà aquest projecte de forma coordinada amb les institucions espanyoles i andorranes, com el ministeri d’Afers Exteriors o la Unesco d’Andorra, organisme al que pertany com a escola associada.

El proper divendres, els alumnes de totes las classes i nivells del centre coneixeran quin és l'objectiu per al desenvolupament sostenible que representa el seu grup i, com a experts, aprofundiran des de totes les matèries en el seu coneixement i aplicació, transformant-se en especialistes de l'objectiu que representen. Compartiran aquests coneixements amb els seus companys d’altres classes i nivells, en les diferents jornades culturals que es desenvoluparan durant aquest curs escolar.

Com a exemple, l’alumnat d’infantil i primària centrarà el seu treball en l’objectiu número 4, una educació de qualitat, amb la defensa d’una escola inclusiva, equitativa i de qualitat per a tots. Els grups de primer d’educació secundària obligatòria se centraran en els objectius referits a la protecció de la vida terrestre i submarina (ODS números 14 i 15). Els objectius relacionats amb la fi de la pobresa i l’acció sobre el clima seran analitzats per batxillerat, mentre que la coordinadora d’igualtat del col·legi centrarà la seva acció en la igualtat de gènere (ODS número 5).

col·legi
maria moliner
treballar
curs
Objectius per al Desenvolupament Sostenible
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic