Diari digital d'Andorra Bondia
El comerç es mostra obert a la proposta d’escurçar les rebaixes
El comerç es mostra obert a la proposta d’escurçar les rebaixes

El comerç es mostra obert a la proposta d’escurçar les rebaixes


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

L’aposta per reduir el període de rebaixes de sis a quatre mesos feta pel Govern rep el suport de part de les associacions de comerciants. Amb tot, entre el sector hi ha detractors de la mesura i des de les entitats es demana valorar-la en profunditat per arribar a un consens i a una decisió que no perjudiqui els negocis.
Així, la presidenta de l’associació de comerciants de l’avinguda Carlemany i Travesseres, Susagna Venable, es va mostrar favorable a escurçar el període de rebaixes i creu que la majoria de botiguers han contestat afirmativament a l’enquesta que els va traslladar el Govern fa un mes. “No podem estar sis mesos de rebaixes”, va dir, i va remarcar que amb l’actual període de sis mesos, i tenint en compte aspectes com ara la climatologia, les promocions i les ofertes, es retalla la temporada i només queda un mes o un mes i mig de venda “normal”. Per això es va mostrar a favor de fer menys rebaixes i, si cal, oferir descomptes més importants quan tinguin lloc. 
Venable coincideix amb el Govern que les rebaixes sempre s’han d’avançar als països de l’entorn, però creu que l’inici no hauria de ser abans de Nadal, un aspecte que genera opinions diferenciades en el sector. La presidenta de Carlemany i Travesseres aposta per “definir bé el calendari” d’aquests períodes i “anar tots a l’una per donar imatge d’unitat”. En relació amb la demanda del ministre de Turisme, Francesc Camp, de millorar les promocions que es fan en moments com l’Andorra Shopping Festival, Venable considera que això és “molt personal” ja que depèn de la tipologia de cada comerç, perquè no tots tenen el mateix marge. El sector està més disposat a participar en accions de dinamització i ambientació dels establiments que no pas a oferir promocions, va dir.
També la presidenta de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, considera que estar sis mesos a l’any de rebaixes és “insostenible” i apunta que aquesta és una percepció general. Pascuet va indicar que “si volem donar servei” no es pot vendre a preu de cost. Així mateix, aposta per començar les rebaixes abans que als països veïns. Per tot plegat assenyala que cal consensuar un temps més curt i acordar la data entre els membres del sector.  
Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerciants de l’Avinguda Meritxell, Sònia Yebra, va apuntar que “en principi” l’entitat està oberta a parlar-ne sempre que no perjudiqui els negocis. Amb tot, es va mostrar a l’espera de tenir el retorn de la resta d’associats, ja que encara no han tingut temps de valorar-ho.

Riberaygua i Travesseres regala sopars per Sant Valentí

L’associació de comerciants Riberaygua i Travesseres ha impulsat durant aquest mes la campanya Enamora’t del barri. La promoció permet aconseguir un sopar en un restaurant de la zona a les persones que facin una despesa a partir de 10 euros en cinc establiments diferents del barri. L’objectiu de l’acció és promocionar la zona amb motiu de la celebració del dia de Sant Valentí, que serà el 14 de febrer. Així, els comerciants de Riberaygua i Travesseres remarquen que “si t’enamores cal que ho facis al nostre barri, i res millor que amb un sopar”. La despesa s’haurà de fer als establiments adherits a la promoció i serà la mateixa associació la que cobrirà el cost dels àpats, que s’hauran de gastar en els dies entre setmana.

rebaixar
reduir el període
Susagna Venable
Francesc Camp
Rosa Pascuet
comerç
Sònia Yebra
Riberaygua i Travesseres

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte