Diari digital d'Andorra Bondia
Vista exterior del centre sociosanitari El Cedre.
Vista exterior del centre sociosanitari El Cedre.

El comitè d’empresa del SAAS torna a la taula de treball de Cedre


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

El comitè d’empresa del SAAS tornarà a la taula de treball del Cedre. Així es va informar ahir des de la direcció de la parapública, que va indicar que la setmana que ve hi ha prevista la darrera reunió d’aquest grup de treball creat per tirar endavant el procés de transformació per implantar el model d’atenció centrada en la persona (ACP) al centre. El canvi de posició respecte a dimecres a la tarda arriba després que la direcció del SAAS es posés en contacte amb els representants del comitè d’empresa i els confirmés la voluntat de convocar, també, una altra reunió per tractar, específicament, la problemàtica laboral que hi ha al Cedre des de fa mesos.

Cal recordar que l’argument esgrimit pels delegats de personal per deixar la taula de treball era, justament, que no s’hi tractaven els temes laborals i en el comunicat emès deixaven clar que abandonaven les reunions “fins que la direcció del SAAS accepti tractar aquests temes”. Fonts del comitè van remarca que la voluntat del grup “era abordar els problemes del personal” i davant l’oferta de la direcció “hem dit que sí perquè el nostre objectiu és que la gent estigui bé”. Igualment va exposar que són conscients que entre els treballadors hi poden haver opinions diferents, “però és cert que la problemàtica hi és i considerem que pel bé comú de la gent i de la institució cal gestionar-ho”.

Per al comitè, quan s’aposta per un projecte nou com la implantació del model ACP, “hi ha avantatges i inconvenients”, però “és clau que el personal participi i sigui de forma positiva. És imprescindible poder treballar en un ambient agradable”. D’aquesta manera, es van mostrar “esperançats” que la voluntat de convocar una reunió per tractar la problemàtica laboral serveixi per trobar solucions i, finalment, s’aconsegueixi millorar el clima laboral al centre sociosanitari.

Empleats
Ahir, però, l’ambient entre els empleats que fa temps que es mostren crítics amb la manera de funcionar del Cedre, no era massa agradable. Fonts dels treballadors asseguraven sentir “ràbia i indignació” per la situació i insistien a denunciar tot d’irregularitats en l’àmbit laboral que asseguren que s’han produït. Posen exemples com el fet d’haver-los canviat el torn de treball avisant-los amb menys de 24 hores d’antelació, així com canvis de planta o d’horaris, quan se’ls havia dit que n’estarien al cas un mes abans. També segueixen denunciant manca de transparència i participació, reiterant que les actes de la taula de treball no s’han fet públiques totes.

Des del primer moment que es va anunciar el canvi de model part dels treballadors s’hi han mostrat reticents denunciant falta de personal així com una problemàtica greu amb la coordinadora del centre. De fet es va arribar a fer una petició conjunta de destitució, però tot i els arguments esgrimits, el SAAS l’ha mantingut al càrrec.

comitè
empresa
SAAS
taula
treball
Cedre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic