Diari digital d'Andorra Bondia
Aigua potable en un domicili d’Andorra la Vella.
Aigua potable en un domicili d’Andorra la Vella.

El Comú ajusta la cloració per eliminar l’olor de l’aigua potable


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Andorra la Vella està acabant d’ajustar els paràmetres de cloració per eliminar l’olor de l’aigua potable. Segons va explicar el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, el nou sistema de tractament de l’aigua pot generar certa olor. Tot i així, va deixar clar que tots els paràmetres de potabilitat s’estan complint “amb escreix”, i així ho indiquen les analítiques que fan diàriament els serveis comunals.

El conseller va indicar que el Comú no ha rebut cap queixa formal relacionada amb aquest fet. Amb tot, va explicar que després de ser coneixedor d’algun comentari va sol·licitar un informe. En aquest estudi es va concloure que el sistema funcionava correctament i que no hi havia cap risc per a la salut. “La població pot estar tranquil·la”, ja que s’està complint la normativa, va declarar. El que sí que s’està fent, però, és acabar d’ajustar la dosificació correcta al nou sistema de tractament de l’aigua potable, després que el Comú el canviés. Astrié va insistir que aquests ajustos res tenen a veure amb el compliment o no de la normativa, sinó que “simplement” és una qüestió relacionada amb la “satisfacció del client”.
Cal recordar que el Comú d’Andorra la Vella va impulsar un projecte de millora del tractament de l’aigua potable. Aquest suposava la utilització de diòxid de clor en aquest procés de potabilització i es va començar a implementar als dipòsits de la Comella. L’actuació comptava amb un pressupost de 100.000 euros. El diòxid de clor és un gas soluble que s’utilitza com a desinfectant, ja que segons les empreses instal·ladores és més eficaç que els altres sistemes utilitzats en el tractament de l’aigua per a l’ús de boca. El fet és que té un temps de permanència a la xarxa superior als altres desinfectants clorats, i per tant, l’aigua manté el poder desinfectant durant més temps. Així mateix, els experts indiquen que quan entra en contacte amb la matèria orgànica que està present a l’aigua no forma subproductes, motiu pel qual es manté la seva qualitat i s’eviten les olors. Els instal·ladors també assenyalen que el sistema evita la formació de biofilm en circuits o tubs, i per tant la proliferació de la legionel·la. Aquest producte està inclòs en les directrius de l’OMS per al tractament de l’aigua.

aigua potable
Comú d'Andorra la Vella
cloració
diòxid de clor
Número de vots: 48
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic