Diari digital d'Andorra Bondia
La sessió del consell de Comú que es va celebrar ahir al matí a Ordino.
La sessió del consell de Comú que es va celebrar ahir al matí a Ordino.

El Comú aprova un concurs per construir un mirador a Arcalís


Escrit per: 
Agències

El Comú d’Ordino ha aprovat treure un plec de bases per a un concurs de concessió d’uns terrenys, que es troben al límit de la concessió de l’estació d’esquí d’Arcalís, per tal de construir-hi un mirador. La concessió dels terrenys és de quinze anys i serien prorrogables de cinc en cinc anys. En aquest sentit, Josep Àngel Mortés, cònsol major de la parròquia, va indicar que aquesta concessió permetrà la construcció d’un element més per tal de dinamitzar la parròquia. “Un dels punts importants que portàvem en el nostre programa era que un cop assentades les bases, aquests quatre anys volíem dinamitzar la parròquia”, va dir. La inversió del mirador la faria un privat, segons va comentar Mortés durant la sessió de consell de Comú, i va manifestar que la intenció de l’actual majoria és facilitar al màxim que es puguin fer inversions privades que aportin un valor afegit a la parròquia, “d’aquí aquesta concessió per tirar endavant el mirador”.

També va indicar que si han llençat el concurs és perquè Secnoa està interessat en la construcció, ja que el terreny es troba al límit de la concessió que ja tenen per l’estació d’esquí, i s’hi accediria principalment per telecabina. “Si algú pot estar el màxim d’interessat o pot oferir un millor servei per aquest tipus de mirador és Secnoa”, va indicar el cònsol major. En aquesta línia, Enric Dolsa, conseller de l’oposició de X’Ordino, va manifestar que és “un edicte teledirigit a la gent que explota Secnoa”. Tot i així, va indicar que durant la campanya el seu partit va poder observar el projecte i el van veure molt bé, ja que serà “d’un gran interès turístic per la vall d’Ordino”. D’altra banda, l’altra consellera de l’oposició, Sandra Tudó de MovemOrdino, també es va mostrar molt a favor de l’estructura. Segons va manifestar la majoria, en un principi es preveu que el mirador sigui gratuït perquè ja es pagaria el telecabina, però en el cas que sigui de pagament, el comú rebria un 5% dels ingressos.

Durant la sessió de consell, en la qual es van ratificar i aprovar les propostes de les actes de les juntes de govern del dia 13 i 20 de gener, Tudó va demanar les hores i els dies de vacances del personal del Comú, ja que hi ha treballadors que han acumulat 118 hores extres al llarg del 2019. En aquest aspecte, Mortés va declarar que són hores que el personal del Comú ha fet perquè s’han realitzat activitats o altres accions fora del seu horari laboral, i per tant han de tenir una recompensa o com a mínim, recuperar les hores.

Aclariments a Dolsa
Al llarg de tota la sessió, Dolsa va demanar aclariments d’informació sobre les actes, com per exemple el percentatge que se’n duria el Comú, en cas que el mirador fos de pagament, o el preu d’unes gorres de merchandising del Comú. Sobre aquest tipus d’oposició, Tudó va assenyalar que en alguns temes, Dolsa “parla per parlar” i no busca les solucions més escaients. “Penso que hi ha punts que sí que s’han de tractar en el consell i d’altres que ho fa per fer una mica la pantomima”. Tot i així, va indicar que en alguns punts com per exemple en l’ordre o en l’aprovació de les actes una per una, sí que està d’acord amb Dolsa. A banda, l’oposició va tornar a reclamar que no sempre reben amb prou antelació la informació per poder-la tractar de forma més detallada.
Finalment, Dolsa va parlar sobre la idea de crear un partit nacional i va manifestar que ell sempre ha estat involucrat en la política nacional i que en aquest moment amb una colla d’amics, com a mínim, han cregut convenient parlar-ne.

Un dels altres temes tractats durant la sessió va ser la pèrdua de la prova de la Font Blanca que enguany s’ha disputat al Comapedrosa. En aquest sentit, Mortés va defensar que ha estat decisió de la federació internacional de muntanyisme per tal de poder apropar el públic i tenir un centre neuràlgic de fàcil accés com és la Massana. “No hi ha hagut en cap moment la voluntat que marxés una prova internacional d’Ordino”, va manifestar el cònsol major, qui va concloure que no hi han pogut fer més.

En aquest punt, Dolsa va manifestar no creure’s les explicacions de Mortés, ja que ha explicat que ell té una altra informació. “A mi m’arriba que s’han posat el màxim d’impediments possibles perquè no es pogués fer a Ordino”. També va afegir  que la Massana s’hi ha posat bé i tenen el punt a favor del telecabina. “Penso que és una gran pèrdua a nivell turístic” perquè “els establiments de la parròquia l’han trobat a faltar”. A més, continuant amb proves esportives, Dolsa va demanar a la majoria que no deixin perdre el trofeu Borrufa perquè no “es comenci a trossejar i hi hagi proves que vagin al Pas de la Casa o Grau Roig”. Enguany, una de les proves del trofeu s’ha disputat a la pista d’esquí Canaro de Grandvalira perquè es disputava de nit i Arcalís no disposa de llum per poder-se fer. En aquest aspecte, Dolsa va demanar que només se celebrin fora d’Ordino proves que no es puguin disputar a la parròquia, i no per altres motius.

Comú
Concurs
mirador
arcalís
Ordino
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic