Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú d’Ordino ha modificat el reglament del servei de circulació.
El Comú d’Ordino ha modificat el reglament del servei de circulació.

El Comú apuja el salari per cobrir la mancança d’agents de circulació


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Ordino ha modificat el Reglament intern del servei de circulació amb l’objectiu de fer “més competitiva” la graella salarial dels agents. El fet és que, tal com va explicar el conseller d’Administració, Comunicació i Comerç, Xavier Herver, aquesta parròquia és la que té els sous més baixos per als urbans, i això fa que als edictes s’hi presenti molt poca gent o ningú. La conseqüència és que s’ha de treballar amb menys personal del necessari, un fet que comporta problemes d’organització interna.

Amb el canvi al reglament, s’han modificat els imports dels complements de l’estructura retributiva per totes les categories del servei i l’import de les bases retributives per a les categories de caporal, sotscap i cap de servei per ajustar-les a la graella general del Comú. Herver va destacar que s’ha incidit en els auxiliars de circulació, als quals se’ls ha aplicat un increment del 12%. Això suposa passar de cobrar 1.184 euros mensuals a 1.328 euros.

L’objectiu és “que el sou d’un auxiliar del servei de circulació sigui més competitiu en relació a la resta de parròquies”, va dir. El conseller va posar en relleu que la dificultat per cobrir la plantilla d’agents de circulació és comuna a tot el país. En el cas d’Ordino, el Comú ha publicat entre tres i quatre edictes, alguns d’ells per més d’una plaça, i sovint han quedat deserts. Indica que el fet que aquesta parròquia estigui allunyada del centre suposa una dificultat afegida i en alguns casos la gent que es presenta no té el perfil, a banda del salari baix, que fa que el personal canviï quan troba una feina més ben pagada. Herver explica que és un problema que s’arrossega des de principis del mandat i s’estima que es necessiten fins a cinc agents més per cobrir les necessitats (tenint en compte que també hi haurà alguna jubilació). A més, el Comú està valorant destinar agents fixos a la Cortinada, perquè el poble ja té 1.700 habitants. Actualment, els membres del cos fan rotació pels diferents nuclis de la parròquia.

Precisament, dimecres passat, el BOPA va publicar un edicte del Comú d’Ordino per contractar dos auxiliars pel servei de circulació comunal, en qualitat d’agents de l’administració de caràcter indefinit. Les instàncies per sol·licitar prendre part en el concurs oposició s’han de presentar al departament de Gestió i Desenvolupament Humà fins al proper 14 de gener, a les 16 hores.

Comú
apuja
salari
cobrir
mancança
agents de circulació
Número de vots: 33
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic