Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera de Social i el conseller d'Esports i Joventut del comú d'Andorra la Vella, Meritxell Pujol i Alain Cabanes.
La consellera de Social i el conseller d'Esports i Joventut del comú d'Andorra la Vella, Meritxell Pujol i Alain Cabanes.

El Comú d'Andorra la Vella amplia les places disponibles a les activitats d'estiu per donar resposta a les famílies


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

El Comú d’Andorra la Vella treballa amb la previsió que la demanda a les activitats esportives i de lleure per a infants i joves de l’estiu experimenti un increment i, per aquest motiu, s’han incrementat en 400 les places disponibles, arribant a les 2.500. A més, les propostes de lleure i esportives, que arrencaran el 29 de juny i que s’allargaran fins al 7 de setembre, han hagut d'adaptar-se a les noves normes higièniques i els protocols marcats des del ministeri de Salut. En general, els infants estaran sempre amb el mateix grup de convivència, que serà reduït.

D’aquesta manera, tal com han explicat aquest dilluns la consellera de Social i el conseller d’Esports i Joventut de la corporació comunal, Meritxell Pujol i Alain Cabanes, les propostes per a l'estiu estan adreçades a infants i joves entre els tres i els catorze anys. “L’objectiu del comú és oferir activitats esportives i lúdiques i tenir en compte les necessitats de la família”, ha manifestat Pujol, afegint que la voluntat és, a més, continuar ajudant aquelles famílies que no puguin pagar les activitats. En aquest sentit, Pujol ha recordat que esperen que aquest any hi hagi més demanda de subvencions en aquest sentit, si bé ha coincidit amb Cabanes en el fet que tant aquest aspecte com la demanda de places dependrà molt de les situacions de les famílies, ja que pot ser que si algun dels progenitors no treballa no enviï els fills a cap activitat.

Una de els novetats d'aquest any és la proposta ‘Estem de festa!’, que vol donar servei a les famílies els dissabtes. Així, els infants i joves d’entre els 3 i els 14 anys es podran inscriure a un preu de 7,65 euros al dia. El servei va de les nou del matí fins a dos quarts de cinc de la tarda i, tal com ha manifestat Cabanes, el servei es durà a terme segons hi hagi o no demanda.

Pel que fa a la resta d'activitats, els infants es distribuiran en dues franges d’edat i així els més petits, entre els tres i els set anys podran fer activitats de lleure al casal d’infants el Llamp i la ludoescola de Santa Coloma. Els que tenen més de vuit anys podran prendre part en les activitats esportives que es desenvoluparan en diferents indrets de la parròquia. Els infants més petits estaran en grups de deu amb un monitor mentre que els de més de sis anys estaran integrats en grups de quinze. Estaran sempre en grups de convivència i fins i tot per anar al menjador no es creuaran amb altres grups, tampoc per fer altres activitats. Quan surtin a l’exterior hauran de dur la mascareta, tal com ha detallat Cabanes, que també ha afegit que per poder garantir aquestes ràtios es compta amb una borsa de monitors que es podria activar en funció de les necessitats. Aquest any, a més, com a mesura per garantir el distanciament entre els grups, al matí hi haurà dos punts de recollida (a l’escola de Ciutat de Valls i al col·legi Janer), a diferència del que es feia en anys anteriors amb la recollida conjunta a la plaça del Poble.

També es duran a terme les colònies en el mateix indret que es van celebrar l’any passat, a Brunyola (Girona). Hi ha previstos dos torns que tindran lloc del 27 de juliol al 7 d’agost i del 17 al 28 d’agost. Tal com ha explicat la cap del departament de Social, Montserrat Altimir, es duran a terme diferents activitats en aquesta casa de colònies on els infants viatjaran amb monitors d’Andorra.

I per als joves d’entre els 12 i els 17 anys s’ofereix la proposta Dijous alternatius. Es durà a terme els dijous dels mesos de juliol i agost i consistirà en diferents propostes com capoeira, ràfting a Sort, ioga o kizomba i els preus oscil·laran entre els tres si els deu euros. També es torna a apostar pel campus de vòlei platja.

places
disponibles
activitats
amplia
resposta
famílies
d'estiu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic