Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

El Comú d’Andorra la Vella valora introduir un pla de prejubilacions


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Andorra la Vella està valorant introduir un pla de prejubilacions per al personal de la corporació. És per aquest motiu que ja disposa d’un estudi que recull el cost econòmic que tindria per al Comú i quants treballadors se’n podrien beneficiar. En aquest informe, que es troba a les mans de la majoria comunal des de l’agost del 2017, s’estableix com a condicions per poder accedir a la jubilació anticipada tenir 57 anys com a mínim i haver treballat a la corporació almenys 25 anys. La proposta recull que els empleats podrien cobrar fins a un 70% del sou com a màxim.

La cònsol major, Conxita Marsol, va explicar que va entregar aquest informe als representants del Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) perquè l’analitzin i hi facin aportacions. És per aquest motiu que, ara per ara, està a l’espera del retorn del sindicat. Si els empleats hi donen el vistiplau, Marsol va explicar que caldrà fer un “estudi més acurat” i realitzar una “prospecció” de les persones que s’hi podrien acollir. La cònsol major va remarcar en tot cas que “són coses que hem d’acabar d’estudiar”.
Marsol també es va referir a la proposta que ha sorgit del Sitca d’introduir un sistema de jubilació esglaonada. En aquest sentit, va indicar que va demanar a l’organització de treballadors que li presenti una proposta més elaborada i que, a partir d’aquesta proposta, el Comú ho estudiarà. Per la cònsol major de la capital, la mesura “no és mala idea”. Així mateix, va afegir que “no ho veig malament” i, per tant, assenyala que se’n pot parlar. Des de la nova junta del Sitca, s’ha posat sobre la taula en les darreres assemblees la intenció de proposar al Comú un sistema que permetria al personal de la corporació deixar la feina de forma progressiva (reduint la jornada laboral a mesura que s’acosta la data de jubilació). Això assegura el relleu generacional, defensen des del sindicat, ja que el treballador pot traspassar el seu coneixement a la persona que el reemplaçarà en el transcurs d’aquest període. És per això que el Sitca considera que seria una mesura beneficiosa tant per al Comú com per al treballador. 

 

prejubilacions
prejubilació
Comú d'Andorra la Vella
sitca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte