Diari digital d'Andorra Bondia
Bona part dels temporers ara atrapats a Andorra treballaven a pistes, però no tots.
Bona part dels temporers ara atrapats a Andorra treballaven a pistes, però no tots.

El Comú de Canillo garanteix l'allotjament dels prop de 600 temporers a la parròquia


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El Comú de Canillo es posarà en contacte amb els més de 600 treballadors temporers que, segons les dades recollides pel Govern, s'allotgen a la parròquia, la majoria en pisos compartidos. L'objectiu és que tinguin garantida la manutenció i l’allotjament mentre es perllongui la seva estada a Andorra a l’espera de la seva repatriació al seu país d’origen, conseqüència de l’emergència sanitària i del tancament de fronteres, segons manifesta el Comú en un comunicat. Entre aquest gruix de treballadors que han quedat varats a la parròquia, no només hi ha els que treballaven a ENSISA sinó que molts també ho feien en altres empreses de la parròquia (allotjaments turístics, restaurants, comerços, etcètera).

Pel que fa als temporers que han estat treballant a ENSISA durant aquesta temporada, el passat divendres 13 de març, amb les primeres mesures decretades pel Govern que van comportar al tancament de les estacions d’esquí, el comú assegura que l'empresa ja va implementar també les mesures necessàries per assegurar l’estada dels seus empleats a Andorra i garantir els seus drets laborals i econòmics, assegura el mateix comunicat. Així, el comú assegura que ENSISA va abonar el salari íntegre del mes de març, amb tots els complements mensuals sencers i les vacances generades. També afirma que ja van rebre les quitances de forma immediata a les oficines de Tarter, el dilluns posterior a l'anunci de tancament de l’estació. Per fer-ho, indiquen, es va habilitar una oficina mòbil de Crèdit Andorrà per al pagament de les quitances en efectiu, liquidacions per transferèncide dèbit activa fins al 30 d’abril si no es tancava el compte i ampliació del límit diari de reintegrament. manteniment de la targeta de dèbit activa fins al 30 d’abril si no es tancava el compte i ampliació del límit diari de reintegrament.

ENSISA, continua la nota del Comú, també ha continuat facilitant l'allotjament gratuït als aproximadament 140 temporers que s'allotgen des del principi de la temporada a les seves isntal·lacions. Des del tancament de l’estació no se’ls ha cobrat l’allotjament, i no se’ls cobrarà mentre hi continuïn allotjats fins que no puguin retornar al seu país d’origen, es comprometen. També han facilitat el servei d'autobús gratuït a 29 persones fins a Barcelona.

Finalment, assegura el Comú canillenc, des de l'inici de la crisi i el tancament de l'estació ENSISA va habilitar un servei permanent d'informació, assessorament i acompanyament a tot el personal. A banda, finalitza la nota de premsa, també a través de Ski Andorra s’ha mantingut un contacte permanent amb el Ministeri d’afers Exteriors i el Ministeri de Turisme per trametre els missatges corresponents a col·lectius de nacionalitats específiques, i s’ha coordinat amb el Cònsul de Xile alguns trasllats que han tingut lloc aquesta setmana.

 

 

 

 

 

 

 

Canillo
allotjament
temporers
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic