Diari digital d'Andorra Bondia
Un total de 133 infants participen a l'Esplai.
Un total de 133 infants participen a l'Esplai.

El Comú de la Massana reforça el servei d’Esplai amb dos monitors més


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú de la Massana

Durant l’estiu, el departament d’Educació, Joventut i Esports va treballar en l’organització dels protocols de l’Esplai, un servei que té una alta demanda i dona servei a més d’un centenar de famílies. Enguany s’ha hagut de reforçar el servei del matí amb dos monitors més, per poder cobrir les vint-i-cinc unitats de convivència que s’han creat. L’Esplai de matí està concebut per donar un servei als pares que entren a treballar abans de l’inici de l’horari escolar, de 7.30 a 9 h. Des del curs passat, l’Esplai de matí es fa a les instal•lacions de l’escola andorrana per estalviar desplaçaments als infants. Els escolars de l’escola francesa són conduits al seu centre, molt proper, uns minuts abans d’iniciar les classes. Els alumnes de maternal es concentren a un espai de la planta d’accés al centre, mentre que els de primària utilitzen el gimnàs. En total, 57 alumnes utilitzen aquest servei.

A la tarda, la xifra augmenta. El nou curs ha començat amb 133 inscrits tot i que es preveu un augment en els pròxims mesos ja que algunes famílies ja han manifestat que en aquests moments no precisen el servei perquè es troben amb reducció de la seva jornada laboral. Es preveu que de cara a l’hivern el nombre d’inscrits estigui al voltant d’uns 150. Enguany els infants estan repartits en tres espais: l’Esplai vell –com s’anomena a l’edifici del camí de l’Església-, l’Esplai nou –a l’edifici dels Arcs- i, com a novetat, també s’utilitza la gran sala polivalent situada a la 6a planta dels Arcs.

Els 133 infants estan repartits per grups d’edat i es distribueixen en 38 unitats de convivència a l’hora dels berenars. El conseller, Kevin Poulet, remarca “la important feina dels monitors, per seguir de forma molt rigorosa els protocols i també de les famílies, que han inculcat als infants la necessitat de ser molt curosos amb la higiene”.

Els infants es desinfecten les mans cada cop que entren i surten d’un espai. La mascareta és obligatòria en tot moment i només se la treuen al moment de berenar. Els espais s’airegen diversos cops al dia i també es desinfecten les joguines i material.

Comú de la Massana
reforça
servei
esplai
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic