Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge del cartell de les obres del dipòsit de la Plana.
Imatge del cartell de les obres del dipòsit de la Plana.

El Comú declina tenir càrrecs al consell d’administració de Capesa


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: BonDia

A diferència de l’anterior equip comunal, que va reivindicar la presidència per tenir més potestat, el Comú d’Escaldes-Engordany, liderat per Rosa Gili, ha declinat ocupar cap càrrec del consell d’administració de Capesa. Així, segons van argumentar des de la corporació, tenir la presidència de la companyia d’aigües no és una prioritat perquè ja té representació al consell d’administració i això li permet accedir a tota la informació. A més, recorden que tenint en compte que el percentatge d’accions que té el Comú és molt reduït cal demanar una cosa que sigui “raonable”.
Tal com va explicar el director de Capesa, Eduard López Mirmi, en el darrer consell d’administració es va acordar l’atribució dels càrrecs, una decisió que es va prendre per assentiment. Així, prèviament a la reunió es van recollir les candidatures per ocupar el càrrec de president i finalment l’única que va sorgir va ser elegida. Quant a la vicepresidència, es va demanar als dos membres del Comú si la volien ocupar, però aquests van assenyalar que preferien no tenir cap càrrec perquè ja estan al corrent de totes les qüestions relatives al funcionament de la societat. 
Així doncs, es va acordar que Josep Pubill, que havia estat vicepresident i que era president en funcions des que l’anterior cònsol menor va deixar el càrrec, seria el president; Josep Santuré ocuparia el lloc de vicepresident; i Òscar Ruiz seria secretari, una funció que ja estava fent a hores d’ara. López Mirmi va destacar que es va considerar important que el president i el secretari es mantinguessin en el càrrec, atès que ja coneixen els procediments.
En tot cas, el director de Capesa va deixar clar que hi ha consens entre tots els integrants que el consell d’administració de la companyia d’aigües escaldenca és col·legiat. En aquest sentit va declarar que “els càrrecs compten ben poc, tot i que hi han de ser perquè així ho estableixen els estatuts”. López Mirmi va remarcar que el consell d’administració de Capesa no és un fons d’inversió ni un partit polític, sinó un consell de gestió i tècnic. I és per això que no s’han votat mai les decisions que s’hi prenen. 
A més es va mostrar convençut que amb el nou equip comunal s’inicia una relació de col·laboració plena, ja sigui a l’hora de facilitar els permisos per fer qualsevol intervenció, destinant el suport dels agents de circulació quan sigui necessari, o a nivell comunicatiu en cas d’alteracions al servei. Mostra d’aquesta sintonia va ser el darrer consell d’administració en el qual, segons va explicar López Mirmi, es va treballar de forma “molt fluida i amb una participació exquisida”. És per això que va concloure que “crec que el clima de treball serà excel·lent”. Cal recordar que els representants del Comú al consell d’administració de Capesa són el cònsol menor, Joaquim Dolsa, i la consellera major, Cèlia Vendrell.

Comú
declina
tenir
càrrecs
consell d’administració
Capesa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic