Diari digital d'Andorra Bondia
Els nous dipòsits de Capesa s’han pogut finançar sense l’aportació del Comú.
Els nous dipòsits de Capesa s’han pogut finançar sense l’aportació del Comú.

El Comú demana la presidència de Capesa per tenir “més potestat”


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Tal com succeeix amb Caldea, el Comú d’Escaldes-Engordany considera que ha d’ostentar la presidència de Capesa, la companyia subministradora d’aigua potable de la parròquia. Així ho va traslladar la corporació a l’empresa abans d’acabar el 2017. La cònsol major, Trini Marín, remarca que, si el cònsol fos el president del consell d’administració, el Comú tindria “més potestat” i això li permetria “forçar una mica més la màquina” si en el futur s’han de fer estudis, noves captacions o altres millores. 
El Comú defensa que hauria de tenir la presidència perquè és el soci que té més participació, perquè es guanya en transparència (“tot i que ara ja ho és”), perquè quan hi ha alguna incidència amb el subministrament d’aigua la responsabilitat recau en la corporació, i perquè “la parròquia va creixent, avançant i cal que l’administració doni suport” al consell d’administració de Capesa. Per tal que això sigui possible, caldrà modificar els estatuts de la companyia. La previsió és que aquest procés es pugui materialitzar en l’assemblea anual que se celebra cap al mes de juny. Les modificacions al consell d’administració, en què avui el Comú té dos representants, no requeririen de cap aportació econòmica per part de la corporació. L’equip de Marín és optimista i creu que no hi haurà cap problema per fer aquest canvi. “És una de les coses que voldria deixar establerta” en acabar el mandat, va remarcar la mandatària comunal.
Marín va posar en relleu que aquesta decisió en cap cas vol dir que el servei no s’estigui donant actualment amb garanties o que hi hagi problemes en la gestió. Així, apunta que la intenció és ajudar, diu que “la feina s’ha anat fent” i que “en el subministrament d’aigua tot funciona”. Per això va agrair la tasca desenvolupada pel consell d’administració i, en concret, per qui n’ha estat president fins ara i director, Eduard López Mirmi.
Qüestionada sobre si Capesa hauria de ser una empresa comunal, tenint en compte que la competència és de la corporació, la cònsol major escaldenca va assenyalar que per fer-ho el procediment és complicat i, a més, no hi ha greus problemes en el servei. En aquest sentit va remarcar que els accionistes haurien d’estar d’acord que l’aigua fos gestionada per l’administració i cobrir l’import que això suposa, un cost elevat, va avançar. Una situació diferent seria en el cas que l’empresa no complís amb les seves funcions. “Si fos un desastre, l’obligació de Capesa seria traspassar la gestió al Comú”, va declarar. Però la realitat no és aquesta. “Fins avui, el subministrament d’aigua ha estat correcte, hem gaudit d’aigua bona i també econòmica”, va exposar.
La cònsol major també es va referir a la partida d’1,3 milions d’euros que havia previst el Comú al pressupost per a l’ampliació de capital de Capesa. Marín va explicar que s’ha decidit eliminar perquè finalment Capesa ha pogut autofinançar els nous dipòsits i la nova ETAP. En tot cas va deixar clar “si hi hagués alguna dificultat, allà estarem” perquè l’aigua és una responsabilitat del Comú. “Si hi hagués una necessitat es deixarien els diners”, va indicar, al mateix temps que va recordar que per fer l’ampliació de capital cal que tots els socis hi estiguin d’acord, i això fins ara no ha estat possible.

 

Comú
Capesa
presidència
demana
més potestat

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Bon dia. Quines manies de canviar tot allò que funcionar, ganes de mareja la perdiu o per protagonisme però per treballar i fer la feina ven feta ni pensar.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte