Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió amb els ciutadans del Pas de la Casa.
La reunió amb els ciutadans del Pas de la Casa.

El Comú d'Encamp invertirà 11 milions d'euros al Pas de la Casa aquest mandat


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El Comú d’Encamp preveu invertir uns 11 milions d’euros al Pas de la Casa durant els quatre anys de mandat. Així ho va avançar la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, en el marc de la reunió que es va fer divendres passat a la localitat fronterera i en la qual van participar els mandataris comunals, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, representants de la Cambra de Comerç i dels comerciants, empresaris i veïns del Pas.

Entre els projectes que es duran a terme en va destacar la construcció de l’escola bressol i el llaç d’animació, el nou parc infantil i la cobertura del parc existent, millores al bar i als jocs infantils del Centre Esportiu, millores urbanístiques al carrer Sant Jordi, a l’avinguda d’Encamp, a les voravies de la vila i a l’accés del Cramea; es crearan nous pous de captació d’aigua, i es definirà la nova plaça Coprínceps com a punt neuràlgic de trobada al Pas de la Casa.

En la reunió també es va anunciar la constitució del Consell Econòmic i Social del Pas de la Casa, un ens que desenvoluparà els objectius específics per al Pas de la Casa integrats dins del pla director de dinamització econòmica de la parròquia d’Encamp, així com del pla estratègic de turisme de compres, en coordinació amb la Cambra de Comerç i del qual en formaran part els agents econòmics i socials de la vila. 

La cònsol va presentar un seguit d’accions que es desenvoluparan en dos àmbits d’actuació: el pla d’accions socioeconòmiques de reactivació i modernització i el pla d’ordenament urbanístic i de mobilitat. El primer pla inclou, a més del Consell Econòmic i Social, el desenvolupament de l’ordinació que regula les bases d’un programa d’ajuts per a la creació de noves empreses, per a la modernització de les existents i per al desenvolupament empresarial, així com la creació d’una ordinació per a la rehabilitació, modernització i millora dels serveis dels hotels i habitatges d’ús turístic. D’altres accions previstes són la continuïtat de la descentralització de les tramitacions dels serveis centrals perquè els habitants del Pas no hagin de desplaçar-se o la posada en marxa d’un pla d’acollida per a nous treballadors per a facilitar-ne la integració, entre d’altres. 

Quant a urbanisme i mobilitat, en destaca el desenvolupament de les ordinacions aprovades els darrers mesos, com les instal·lacions de terrasses, el projecte de distribució logística eficient que ja està en marxa, i la revisió de l’ordinació de medi ambient i via pública per regular l’exposició de mercaderies. 

La cònsol va assegurar que el paquet de mesures “modernitzarà i reactivarà econòmicament el Pas com a projecte de país i no tan sols encampadà”, destacant que la vila “és un dels eixos estratègics d’Andorra”. Igualment, va insistir que el pla d’accions és imprescindible “portar-lo endavant entre tots”, per la qual cosa es considera clau la figura del Consell Econòmic i Social, ja que tots els projectes se sotmetran a la participació d’aquest òrgan.

Reaccions
El president d’Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, es va mostrar molt satisfet de la trobada i va destacar que “s’han agafat totes les propostes que hem fet”. Carrié pensa que les accions previstes “són bones idees i poden ser positives” per revitalitzar la vila. També va posar en relleu la millora en les relacions entre turistes i veïns, per les accions fetes pels mateixos operadors turístics. “A poc a poc tot donarà resultat”, va dir.

Comu d'Encamp
invertirà
11 milions
euros
Pas de la Casa
mandat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic