Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú d'Encamp.
El Comú d'Encamp.

El Comú d'Encamp realitza més de 900 trucades als padrins durant els mesos de confinament


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El Comú ha desenvolupat un seguit d'accions de suport i seguiment per a la gent gran durant els mesos de confinament, precisament perquè com a col·lectiu més vulnerable, el fet de no poder acudir a un espai de trobada i contacte no suposés un altre factor negatiu afegit a la situació de vulnerabilitat derivada de la pandèmia.

El Comú ha seguit prestant des del primer dia el servei de menjador social, així per exemple durant els mesos de confinament domiciliari, els menús se servien casa per casa a través dels agents de circulació. Un total de 22 persones van gaudir d'aquest servei, fent de mitja uns 17 repartiments diaris. Actualment es poden recollir a La Valireta, i es dona servei una quinzena de persones cada dia.

Es van realitzar prop de 900 trucades als padrins de la parròquia majors de 65 anys, durant els mesos de confinament, per realitzar un seguiment continu del seu estat i de les possibles necessitats, especialment per als que vivien sols. El telèfon mòbil d'Afers Socials va estar disponible les 24 hores durant els 80 dies de confinament.

Durant els mesos de confinament domiciliari es van preparar vídeos tutorials d'exercicis adaptats i manteniment físic que posteriorment es van enviar per WhatsApp a la gent gran, es van distribuir 200 mascaretes mitjançant els agents de circulació, i juntament amb Creu Roja, es va efectuar la compra d'aliments i medicació a 6 persones majors de 65 anys, i es va retirar les escombraries dels domicilis de gent gran que ho varen sol·licitar.

Durant les festes de Nadal, des dels serveis comunals es van repartir directament a les llars de les persones majors de 70 anys els tests d'antígens, evitant el seu desplaçament per recollir-los.

Per altra banda, amb l'obertura de les inscripcions per a les vacunacions, des del servei socials del Comú es va trucar a 1036 persones d'Encamp i del Pas de la Casa, totes majors de 70 per facilitar-los la inscripció al formulari de vacunació i informar-los de tots els dubtes al respecte.

La primavera passada, tot i que un mes més tard de l'habitual per culpa del confinament domiciliari, es van sortejar des de Socials els 43 horts socials que anualment prepara el departament d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura de la parròquia per donar l'oportunitat a les persones gran de cultivar verdures i hortalisses al costat de casa. 

Des del novembre passat es van reactivar les activitats per gent gran, que algunes d'elles es realitzaven al Casal del Poble i al Complex, traslladant-les totes a La Valireta per poder-se seguir fent, tot i que els casals d'avis estaven tancats. Actualment hi ha 56 persones inscrites. Les activitats que és duent a terme són el taller de memòria, manteniment d'esports, taller de costura, taller d'agulles i llanes, taller de manualitats i taller de macramé i tapís.

Una altra de les accions implementada recentment, és la sol•licitud de la tarja magna des del mateix Comú, evitant el desplaçament a les oficines de Govern, essent el primer comú del país en posar a disposició aquest servei des de les dependències comunals.

Des del Comú d'Encamp s'ha seguit vetllant per les persones més grans de la parròquia, realitzant un seguiment continuat des dels serveis socials, per minimitzar l'impacte negatiu del confinament i de la pandèmia.

Comu d'Encamp
trucades
padrins
confinament
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic