Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú d'Escaldes dóna feina a 30 persones actualment


Escrit per: 
Redacció

El programa d’ocupació per als aturats que va endegar a principis d’any el Comú d’Escaldes està resultant força positiu si es té en compte les persones que se’n beneficien, que arriben ja als trenta.

Cal recordar que aquest programa serveix per donar feina a les persones que no en tenen i que tenen dificultats per trobar-ne una de nova. D’aquesta manera, el Comú d’Escaldes dóna una ocupació a aquestes persones en els diferents departaments en què són necessàries, i així, per exemple, duen a terme tasques de manteniment o de neteja, entre d’altres.

La xifra de persones ocupades ha oscil·lat entre trenta i quaranta en els darrers mesos, ja que cal recordar que al mes de juliol el Comú ja havia donat feina a 53 persones i en aquell mes eren 38 les que desenvolupaven alguna tasca per a la corporació.
Cal recordar que el Comú va ser pioner en la posada en marxa d’aquestes ajudes, que s’adrecen a persones en situació d’atur i amb economies familiars molt febles. Consisteix en una retribució econòmica de 1.000 euros mensuals a canvi de prestar un servei de caràcter social a benefici de la comunitat.

Per atorgar les feines i valorar les peticions rebudes, es va crear una comissió d’avaluació. Aquesta comissió de seguiment d’ajuts socials es reuneix periòdicament per analitzar les sol·licituds que es reben. Tant el cònsol major, Antoni Martí, com la cònsol menor, Montserrat Capdevila, es troben amb els caps de cada departament per analitzar les necessitats de personal de cada àmbit, i en el cas que hi hagi alguna mancança, com per exemple baixes, se supleix amb persones que s’han adherit a aquesta mesura.
La partida que la corporació va incloure en el pressupost per a aquest any era de 600.000 euros, per poder satisfer totes les demandes.
Pel que fa al perfil de les persones que sol·liciten una feina, cal destacar que són majoritàriament homes, procedents del sector de la construcció i de mitjana edat. Les estadístiques que la corporació va fer en els sis primers mesos de l’any posaven de manifest que moltes d’aquestes persones eren empleades als serveis d’higiene viària i de neteja d’edificis.

La corporació rep un important volum de sol·licituds, però també n’hi ha moltes que no poden ser respostes ja que no compleixen els requisits.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic