Diari digital d'Andorra Bondia
Un agent de circulació escaldenc.
Un agent de circulació escaldenc.

El Comú d'Escaldes-Engordany fa efectiu el retorn dels diners de la mútua dels agents de circulació


Escrit per: 
Agències

El Comú d’Escaldes-Engordany farà efectiu el retorn dels diners de la mútua dels agents de circulació aquest mateix dimarts, després de la sentència del Tribunal Constitucional, que va refusar admetre el recurs d’empara de la corporació escaldenca contra les sentències del Tribunal Superior. El comú retornarà de mitjana 1.282,82 euros a 52 agents de circulació, quantitat que s’ha anat retenint en concepte d’aportació a la mútua que va entrar en funcionament el gener del 2015. 

Després de suspendre els efectes de l’Ordinació de la mútua dels agents de circulació i atenció ciutadana, el comú es fa càrrec, temporalment, del complement salarial dels agents de circulació sempre que es tracti d’un accident o malaltia professional, a l’espera d’estudiar l’oportunitat d’assumir directament o en el seu cas, contractant, mitjançant concurs públic, una assegurança destinada a la cobertura dels supòsits establerts a l’article 36 de la Llei 8/2005, del 21 de febrer, dels agents de circulació comunals. Una cobertura que s’ampliarà a tots els treballadors del comú. 

La cònsol major ha fet arribar una carta al síndic general on fa palesa la necessitat que el Consell General procedeixi a rectificar el text de la Llei 8/2005 dels agents de circulació comunals, en concret l’article 36, per adaptar-lo al manament constitucional, després que la sentència del Tribunal Superior dictaminés que “no es pot considerar conforme a la Constitució l’execució d’una llei ordinària que genera desequilibri financer significatiu pels funcionaris, cosa que succeeix en cas d’aplicar-se l’article 36”.

mútua
agents de circulació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic