Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la signatura del conveni.
Un moment de la signatura del conveni.

El Comú d’Escaldes-Engordany i Carisma signen un acord per potenciar el programa “Okupa’t”


Escrit per: 
Redacció / Fotos: Comú d'Escaldes-Engordany

El conveni, signat per Rosa Gili en representació del Comú d’Escaldes-Engordany i per Helena Leach Cucurella en tant que presidenta l’associació benèfica Carisma, aborda com a principal objectiu atendre les necessitats i carències dels ciutadans, facilitant l’accés gratuït a roba, sabates, mobles electrodomèstics i altres elements provinents de les botigues Carisma.
Aquesta és una entitat de caràcter social que té una doble missió de suport mediambiental i de benestar social al país.

Per una part promou el benestar mediambiental mitjançant la reducció de residus i l'estalvi de recursos a través del reciclatge, la reutilització i l'upcycling. Aquestes accions es materialitzen a través de la recollida i venda de roba, sabates, mobles i estris de la llar per la seva venda a preu molt reduït, amb finalitats benèfiques, a les seves quatre botigues repartides al país (tres de roba, a La Massana, a Escaldes- Engordany i a Sant Júlia i una de mobles a l'Aldosa de La Massana).

Per l'altra part contribueix al benestar social d'Andorra mitjançant l'ús dels beneficis de les botigues oferint suport a entitats sense ànim de lucre centrades especialment en la formació i l'ocupació de persones en situació de necessitat social i en temes mediambientals. Aquest seria el cas del seu conveni amb la Fundació Nostra Senyora de Meritxell.

Els recursos obtinguts també es destinen a la donació de subvencions a diferents entitats privades i públiques del país pel desenvolupament de programes i projectes socials, com és el cas del conveni que signen avui l'associació Carisma i el Comú d'Escaldes-Engordany. En aquesta ocasió Carisma fa una donació de 5.000 € al Comú d’Escaldes-Engordany, a través del Departament d'Acció Social, que es dedicarà íntegrament al programa "Okupa't". Un Programa de desenvolupament competencial dels joves i contractació temporal que es du a terme amb formació en àmbits com l’habilitat social, la manipulació d’aliments, seguretat en el treball, etc. valorant-se les seves competències i aleshores es distribueixen en diferents llocs del comú en funció de les seves habilitats i capacitats.

Comú d’Escaldes-Engordany
Carisma
acord
Okupa’t
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic