Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú destinarà uns 216.000 € a la restauració de l’abocador del Corb
El Comú destinarà uns 216.000 € a la restauració de l’abocador del Corb

El Comú destinarà uns 216.000 € a la restauració de l’abocador del Corb


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

El Comú d’Ordino preveu destinar uns 216.000 euros a la restauració de l’abocador del Corb. Per això ha convocat un concurs públic que ha de permetre encomanar aquestes tasques a una empresa privada fins a la clausura del dipòsit. Segons va explicar el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Pons, l’adjudicatària serà l’encarregada de gestionar on s’han de dipositar les terres que hi arribin i anar-les adequant. 
L’adjudicació es durà a terme a final d’aquest mes i, per tant, ja s’hi podrien començar a abocar terres abans de les primeres nevades. Tot i així, Pons ho veu complicat i tot sembla indicar que la reobertura s’acabarà portant a terme l’any que ve. Aquest concurs permetrà que el dipòsit pugui tornar a funcionar. Tal com va recordar el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, la segona fase del dipòsit del Corb es va iniciar el 2004 i el contracte de l’empresa que se’n feia càrrec es va acabar el 2015. En aquell moment es va fixar aquest termini ja que es considerava que en aquesta data ja s’hauria assolit tota la seva capacitat. Amb l’arribada de la crisi i l’aturada que va patir el sector de la construcció, però, es va arribar al final de la concessió i encara faltaven entre 8.000 i 10.000 metres cúbics per acabar-lo d’omplir. La finalització del contracte de l’empresa que gestionava l’abocador l’any 2015 ha impossibilitat que durant aquest any s’hi hagi pogut portar runa. Per això el Comú ha convocat aquest nou concurs, que ha de permetre al dipòsit seguir funcionant fins a arribar als 120.000 metres cúbics de terra per als quals va ser dissenyat al seu moment.
Pons va remarcar que aquests 216.000 euros que es destinaran a l’empresa privada comprenen les tasques de restauració fins a clausurar l’abocador. Com que això anirà en funció de la demanda, en el concurs no s’ha fixat cap data de finalització de la intervenció. El conseller va explicar que, ara per ara, hi ha unes quatre empreses interessades a assumir aquests treballs, però el termini de presentació d’ofertes encara està obert. Així mateix, va indicar que aquest és l’import que la corporació calcula destinar a aquest concepte però que el cost final pot acabar variant en funció de les propostes de les empreses.
L’abocador del Corb es va ampliar l’any 2004 i va ser finançat a parts iguals pel Comú d’Ordino i el Govern (arran de l’ampliació de la CG-3). Qualsevol empresa pot sol·licitar abocar-hi runa. El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat va explicar que el Comú d’Ordino no té previst, ara per ara, obrir-ne cap més en els pròxims anys veient l’evolució de l’activitat de la construcció en els darrers temps. Així, va exposar que “el ritme amb què s’està omplint és més lent del previst” i que l’últim any que va estar en funcionament, el 2015, va rebre tan sols 
7.000 metres cúbics de runa. 

abocardor del Corb
Comú d'Ordino
Marc Ponc
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic