Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell d'aquest migdia.
Un moment de la sessió de consell d'aquest migdia.

El comú d'Ordino treballa en l'elaboració del plec per a la construcció d'un geriàtric


Escrit per: 
Agències / Foto: M. F.

El comú d'Ordino treballa en el plec de bases perquè es pugui construir un geriàtric a la parròquia. Així ho ha confirmat el cònsol major, Josep Àngel Mortés a preguntes de la consellera de l'oposició Sandra Tudó. Mortés ha destacat que aquesta instal·lació aniria ubicada en uns terrenys a la carretera del coll d'Ordino, a tocar del centre de tecnificació, en una parcel·la propietat del comú.

El cònsol també ha confirmat que en aquest espai es podrien construir dues plantes d'aparcament que serviran per donar servei a una zona de la parròquia que ha de créixer en els propers anys. "Ara estem treballant en l'esborrany del plec de bases", ha concretat Mortés, que també ha admès que no hi ha cap data pensada perquè es pugui treure ja el concurs.

Des de l'oposició tant la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, com el conseller de X'Ordino, Enric Dolsa, s'han mostrat a l'expectativa per veure com evoluciona aquest projecte. Dolsa ha manifestat que no volia "fer llenya" abans de conèixer què és el que es vol fer exactament però ha expressat el seu parer que per a la gent d'Ordino hauran d'haver unes condicions "diferents" a les de la resta de persones, una qüestió que el cònsol major veu "difícil", si bé ha admès que evidentment si es construeix un geriàtric donarà servei a la gent de la parròquia i més si inclou un centre de dia tal com es pretén. Pel que fa a les places concertades, una qüestió que preocupa Tudó, Mortés ha concretat que és una qüestió que no depèn del comú, si bé ha destacat que es treballa juntament amb el ministeri d'Afers Socials per definir aquesta infraestructura, que haurà de complir "la normativa vigent".

Tudó ha manifestat que el terreny on es vol bastir aquest servei no li sembla el més adient. "La zona no em sembla la correcta perquè estarà molt atapeïda d'edificis" i ha recordat que ells apostarien per mantenir zones verdes. Dolsa, però, ha admès que si es destinen tots els terrenys de cessió a zones verdes potser "no hi haurà prou personal" per mantenir-les i, per tant, no sembla contrari a aquesta ubicació. El cònsol major, al seu torn, ha defensat que el comú no disposa de "tants terrenys" on poder fer un servei d'aquest tipus i ha defensat que serà una "ubicació privilegiada". També ha subratllat que la parròquia pugui comptar amb el "màxim de serveis possibles" i quant a l'impacte de la construcció ha destacat que haurà d'estar al màxim d'integrada possible.

Quant a les informacions aparegudes que aquest terreny s'estaria emprant, hores d'ara, com a abocador (una pregunta que ha plantejat Tudó) Mortés ho ha negat i ha manifestat que són terres del mateix terreny que s'hauran de retirar quan el comú recepcioni la parcel·la fruit de la cessió.

Durant la sessió de consell de comú celebrada avui Dolsa també ha plantejat un seguit de preguntes sobre l'empresa que va emprar els símbols de la reserva de la biosfera per publicitar aire envasat. Ha mostrat el seu disgust perquè aquesta acció no s'hagi sancionat: "Si jo hagués estat cònsol el primer que hauria fet és obrir un expedient sancionador", ha considerat. Mortés li ha explicat que se'ls va contactar i que "ràpidament" van retirar els símbols oficials que feien servir. També ha afegit que se'ls ha informat que per fer-los servir primer cal que tinguin una autorització de comerç i que posteriorment s'analitzaria si els poden utilitzar. "Una cosa és que diguin que estan dins la reserva de la biosfera i altra que utilitzin" símbols oficials, ha conclòs el cònsol major, que ha remarcat que analitzaran la demanda si els arriba i que ha concretat que no s'ha imposat cap sanció ja que no està tipificada. Dolsa ha considerat que és "poc seriós" com s'ha procedit i ha criticat tant l'actuació del comú com la del Govern.

El projecte de Grifols
A l'últim, el conseller de X'Ordino ha reiterat la seva voluntat que el projecte de Grifols no tiri endavant. En aquest sentit, ha manifestat que si ell fos membre del Govern li preocuparien les informacions sobre les dificultats de l'empresa. "Faré el necessari per tenir el màxim suport de gent possible per parar una bestiesa que és un perill sanitari per a tot el país", ha manifestat i ha afegit que ja porta gastats "de la seva butxaca" entre 10.000 i 12.000 euros però que "fins que no es pari" no s'aturarà. "Estic convençut que no és bo per al país", ha conclòs. Al seu torn, qüestionat sobre el projecte, el cònsol major ordinenc ha manifestat que no coneix aquestes notícies de les dificultat de l'empresa i ha subratllat que el projecte "tira endavant".

Comú d'Ordino
plec
construcció
geriàtric
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic