Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió entre el Comú i els veïns de la zona, dimarts passat.
Un moment de la reunió entre el Comú i els veïns de la zona, dimarts passat.

El Comú elaborarà un projecte “singular” per a Príncep Benlloch


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Andorra la Vella plantejava ampliar les voravies i millorar la il·luminació de l’avinguda Príncep Benlloch. Després d’escoltar els propietaris i comerciants de la zona en la reunió celebrada dimarts, però, inclourà també en el projecte una intervenció a nivell d’embelliment. Segons va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, els veïns van demanar una “decoració amb personalitat pròpia”, amb elements “singulars que creïn un espai més agradable”. Les aportacions que es van exposar en la trobada es recolliran i al setembre es presentarà el projecte definitiu en una nova reunió amb el veïnat. 

La intenció és posar-hi també arbres, contenidors soterrats i zones d’aparcament limitat a mitja hora per fer encàrrecs. Així mateix, la corporació proposa una il·luminació “especial”, que cobrirà l’avinguda com un sostre, una mesura que va satisfer els comerciants i propietaris. Però, tal com va assenyalar Marsol, “tot passa per fer les voravies més amples” i la creació d’un únic carril per als vehicles des del carrer Ciutat de Valls fins a la cruïlla amb la Baixada del Molí. Aquest canvi és ben vist pels veïns, però el fet que acabi tirant endavant dependrà de l’impacte que tingui la “unidireccionalitat” d’aquesta via en la mobilitat de la parròquia (principalment a Ciutat de Valls, l’avinguda Santa Coloma, la Baixada del Molí i, fins i tot, l’avinguda Meritxell). Per verificar que la mesura no causa problemes en el trànsit, el Comú està a l’espera que el Govern finalitzi el pla de mobilitat de la vall central, que estarà llest abans de l’estiu. Si es dona el vistiplau a l’eliminació d’un dels dos carrils, les voravies de l’avinguda Príncep Benlloch passarien a tenir entre 2 i 4 metres segons la zona, un canvi substancial, va remarcar la cònsol major, ja que avui hi ha indrets en què fa 45 centímetres d’amplada i “no hi passa ni un cotxet”. En el cas que s’hagin de mantenir els dos sentits, Marsol va advertir que “poca cosa s’hi podrà fer”, ja que no hi ha espai.
La cònsol major de la capital va afegir que, un cop es tingui el projecte, ja es podran començar les obres. La intenció és poder fer els treballs aquest any, i així està pressupostat, tot i que no s’iniciaran pas abans de l’octubre (també perquè hi ha l’actuació a l’avinguda Meritxell). Un cop arrenquin les obres, la intervenció no s’hauria d’allargar gaire. El Comú estima que amb uns tres o quatre mesos es podria tenir enllestida.
A la reunió que va mantenir la corporació dimarts amb els veïns hi van assistir més de vint persones. Marsol considera que hi havia una representació força important del barri i va celebrar les aportacions que van adreçar al Comú per millorar la zona.

Príncep Benlloch
marsol
Comú d'Andorra la Vella
Número de vots: 119
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic