Diari digital d'Andorra Bondia
Un objecte voluminós dipositat en la via pública sense previ avís.
Un objecte voluminós dipositat en la via pública sense previ avís.

El Comú escaldenc vol col·laboració en la recollida de voluminosos


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú d'Escaldes-Engordany

Després d’haver detectat un increment de residus d’ús domèstic a la via pública que no s’han notificat o que es deixen fora dels dies de recollida establerts, el Comú d’Escaldes-Engordany ha incidit en la importància de dur a terme una millor gestió, per part del ciutadà, de la recollida dels residus d’ús domèstic de grans dimensions com poden ser grans electrodomèstics o mobles. 

En aquest sentit, des del departament de Medi Ambient s’ha demanat als residents de la parròquia que a l’hora de desfer-se d’un residu voluminós, com ara un frigorífic o un armari gran, els dipositin a la via pública sempre que ho hagin notificat prèviament al Comú, ja sigui a través d’una trucada telefònica al 880 865, o via WhatsApp al número 622 645.

Així mateix, i amb l’objectiu de redirigir la situació i augmentar la conscienciació, la corporació escaldenca està marcant amb un adhesiu aquells residus que no s’han dipositat al carrer de manera adequada perquè el seu propietari el retiri del carrer i segueixi el procediment corresponent. De totes maneres, i amb la voluntat de millorar l’estat i la salubritat de la via pública, el camió de servei de recollida comunal els acaba retirant al final de la jornada si no ho ha fet abans el propietari. 

Això, però, suposa un increment dels costos de recollida i de les emissions de CO2, motiu pel qual el Comú ha fet una crida per sensibilitzar i conscienciar els residents i recorda que, malgrat que no és l’objectiu principal, la corporació té la potestat per sancionar aquells infractors reincidents tal com recull l’ordinació vigent.

En aquesta línia, la corporació ha recordat que la recollida porta a porta dels voluminosos o estris vells es fa tres vegades per setmana, concretament els dilluns, dimecres, divendres, de vuit del vespre a deu de la nit. Alhora, el Comú d’Escaldes-Engordany ha manifestat que els residus de petites dimensions que es poden transportar en vehicle propi s’han de dipositar a les deixalleries comunals dins dels horaris d’obertura al públic, com ara a la deixalleria d’Ensucaranes de dilluns a divendres de vuit del matí a una del migdia i de tres a sis de la tarda, i la deixalleria del Fener de dilluns a diumenge de set del matí a set de la tarda.

Comú
recollida
voluminosos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte