Diari digital d'Andorra Bondia
escaldes aigües residuals
escaldes aigües residuals

El Comú està treballant per eliminar els abocaments al medi


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

Segons l’estudi de diagnosi de les xarxes de col·lectors secundaris d’aigües residuals de totes les parròquies encarregat pel Govern, Escaldes-Engordany té cinc punts on les aigües fecals vessen directament al medi. Tres d’aquests han de ser resolts per privats, mentre que els dos restants afecten edificis públics: l’escola bressol i el Prat del Roure. El cònsol menor, Marc Calvet, va explicar que s’està treballant per solucionar aquestes incidències, tot i que va remarcar que el Comú té discrepàncies en algunes de les conclusions de l’informe.

El punt que des de la corporació es discuteix és el referent al Prat del Roure. Calvet va exposar que “quan es van fer les obres es va conduir tot a la claveguera i les pluvials a les pluvials”, un aspecte, aquest darrer, que va requerir una gran inversió ja que eren per sota del riu. A més, va caldre instal·lar-hi vàlvula antiretorn per evitar que entrés l’aigua del riu a dins de l’immoble. El cònsol menor va indicar que, tot i així, s’està analitzant el cas “per estar-ne segurs”. En aquest sentit va explicar que al complex s’hi van fer uns treballs complementaris per ubicar-hi un separador de greixos i podria ser que el problema vingués d’aquí i no s’hagués detectat. Per tot plegat va afirmar que l’abocament del Prat del Roure, en el cas que es confirmés, no es tractaria d’una incidència d’envergadura sinó que, “com a molt, el problema es limitaria al restaurant”. 

Calvet va assegurar que l’objectiu de la corporació és complir amb els terminis i tenir enllestides aquestes incidències i la xarxa separativa d’aigües pluvials i residuals el 2020. Amb tot va avisar que encara hi ha trams de la parròquia molt llargs que estan per fer i que requereixen molta inversió. Aquest és el cas de la urbanització de Can Diumenge o la zona d’Engolasters. Per a aquest 2016, els treballs es limitaran a l’avinguda del Fener, a banda d’algunes accions puntuals a Can Diumenge. 

El cònsol menor va explicar que a l’hora de realitzar les obres de la xarxa separativa de pluvials i residuals es prioritza les zones on urgeix més enllestir aquestes actuacions.

 

 

escaldes
Andorra
aigüe
s abocament residuals
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic