Diari digital d'Andorra Bondia
Vista del darrer tram remodelat del passeig de Mojácar que es va inaugurar el 17 d’octubre del 2018.
Vista del darrer tram remodelat del passeig de Mojácar que es va inaugurar el 17 d’octubre del 2018.

El Comú fa una prova per solucionar les enrampades al passeig de Mojácar


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Encamp ja ha posat fil a l’agulla per intentar solucionar el problema de les enrampades que pateixen alguns veïns i visitants en caminar pel passeig de Mojácar, i “des d’abans de l’estiu” ha portat a terme diverses accions encaminades a resoldre-ho. Així ho va explicar ahir el conseller d’Obres Públiques i Urbanisme encampadà, Jordi Rich.

En primer lloc, “vam fer mirar que no hi hagués cap cable de conducció elèctrica que s’hagués quedat soterrat a l’obra i estigués fent contacte amb l’estructura metàl·lica del Passeig”, va detallar Rich. Per fer-ho, la direcció facultativa de l’obra va realitzar les seves indagacions i va elaborar un parell d’informes que van descartar que el motiu de les descàrregues que sorprenen els vianants fos aquest i d’aquesta manera va quedar confirmat que les enrampades es produeixen a causa de l’electricitat estàtica, va matisar el conseller.
En segon lloc, es va fer una primera prova que fins al moment pot pal·liar parcialment  el problema. Aquesta ha consistit a col·locar entre fusta i fusta sintètica del paviment del passeig “una lameta que fa contacte i en trepitjar-la fa que l’electricitat electroestàtica es descarregui i quan la persona toca o s’agafa a la barana del Passeig no li passi el corrent. Aquesta, reitera Rich, és una mesura que només soluciona en part la qüestió: “quan trepitges la fusta on hi ha la lameta no t’enrampes”. 
La parcialitat d’aquesta prova, tot i “que funciona, crec que no és prou definitiva”, ressalta el conseller. Entre les opcions que s’han sospesat hi ha la de canviar el material del passamà de la barana d’inox a fusta natural o bé a un material sintètic. Entre aquestes dues opcions, el conseller s’inclinaria per la segona, ja que amb la pluja o la neu la fusta es faria malbé de seguida i caldria un manteniment assidu. 
Tot i que Rich es decanta perquè el canvi en el passamà es fes per un producte sintètic, la problemàtica, reconeix ell mateix, persistirà si la barana continua essent metàl·lica. Així les coses, les mesures que hauria de prendre el Comú, segons el seu parer, passen o bé per omplir el passeig d’aquestes lametes que fan descarregar l’electricitat electroestàtica o bé canviar el tipus de paviment del passeig de Mojácar.  
El cert és que aquesta problemàtica preocupa els veïns encampadans. Hi ha alguns que especifiquen el punt del passeig on es produeixen en major grau les descàrregues elèctriques quan toquen les baranes. En concret, es refereixen a l’alçada  de la via que toca a les Bons.  
En aquest sentit, el conseller manifesta que el Comú es mostra comprensiu amb la gent que es queixa: “quan ens ho expliquen, ho entenem, però la solució és complexa”. També explica que en dies de pluja, com el d’ahir al matí, per exemple, “no tens cap descàrrega”; en canvi, quan fa vent o sol, sí.
El compromís del Comú és mirar de trobar una solució a partir d’ara, quan les empreses tornen a reprendre el ritme de treball. Considera que és una llàstima que després d’haver deixat el Passeig tan bé, en comparació a com estava, amb un  pendent de només el 6 o 7%, els veïns i visitants no el puguin gaudir amb plena tranquil·litat. Precisament, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va expressar el mes d’octubre passat en la inauguració del tram remodelat del passeig que va des del pont de les Bons fins al pont 14 de març que l’objectiu d’aquesta fase era fer el passeig totalment accessible per a tothom.

Comú
prova
solucionar
enrampades
passeig de Mojácar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic