Diari digital d'Andorra Bondia
El barri de Prada Ramon es va elegir per fer la prova pilot.
El barri de Prada Ramon es va elegir per fer la prova pilot.

El Comú impulsa el projecte de telegestió dels comptadors d’aigua


Escrit per: 
M.S.C.

El Comú d’Andorra la Vella ja ha impulsat el projecte que ha de permetre controlar les lectures dels comptadors d’aigua a distància. L’actuació es durà a terme per fases i aquest any ja es començarà a desplegar amb una prova pilot a la zona de Prada Ramon. És per això que la corporació ja va adjudicar la instal·lació dels elements necessaris per a la implantació d’una xarxa fixa de telelectura de comptadors d’aigua en aquest barri.
Els treballs aniran a càrrec de l’empresa Ecotècnic per 27.534 euros i tindran una durada de quatre mesos. El conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, va explicar que es començarà per Prada Ramon perquè és una zona densificada a nivell de comptadors (en un radi molt petit n’hi ha un volum elevat). Això el converteixen en un barri amb unes condicions “òptimes” per dur a terme aquesta prova pilot. Astrié va remarcar que del que es tracta és fer un sistema de telegestió de comptadors. D’aquesta manera, s’instal·laran uns concentradors que han de permetre recuperar la lectura dels comptadors des del despatx del servei. Aquesta xarxa intel·ligent permetrà tenir la factura el dia 30 (i no alguns dies més tard, com succeeix avui) sense la necessitat de cap desplaçament dels operaris amb el vehicle, un fet que permet aconseguir un servei més modern i més eficient. El projecte “facilitarà la gestió i l’explotació” dels comptadors d’aigua, va remarcar el conseller de Medi Ambient i Innovació de la capital. 
El desplegament d’aquesta xarxa intel·ligent a la resta de barris de la parròquia es farà en funció del pressupost. En aquest sentit, Astrié va destacar que “Andorra la Vella és molt gran” i cada concentrador que s’utilitza en aquest sistema abarca un cert radi d’influència. Després de calcular el nombre de concentradors que es necessita per cobrir tota la capital, la corporació va apostar per desplegar-ho per fases. Així doncs, la previsió és que en quatre anys estigui tot el projecte enllestit.
Després de la finalització de les tasques a Prada Ramon, el pressupost preveu una partida per a la realització d’un altre tram. Ara per ara, encara està per decidir a quina zona s’estendrà aquesta xarxa. Amb tot, el conseller va apuntar alguns possibles indrets, com poden ser Ciutat de Valls, l’avinguda Príncep Benlloch o l’avinguda Santa Coloma.

Comú
comptadors
Aigua
telegestió
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic