Diari digital d'Andorra Bondia
Un dels trams del passeig del Riu d’Escaldes-Engordany en què s’intervindrà.
Un dels trams del passeig del Riu d’Escaldes-Engordany en què s’intervindrà.

El Comú invertirà uns 250.000 € en la reforma del passeig del Riu


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: C. EE.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha impulsat la reforma i embelliment d’una part del passeig del Riu. El projecte preveu renovar el paviment de tres trams amb asfalt i granit i s’hi instal·larà reixes transversals galvanitzades o de granit per recollir l’aigua de la pluja. La corporació ja ha convocat un concurs públic per adjudicar una part d’aquests treballs, concretament al tram ubicat entre l’avinguda Copríncep de Gaulle i el carrer Constitució. L’estimació de les obres puja a uns 250.000 euros.

A banda dels 270 metres lineals d’aquesta primera intervenció, el projecte també preveu millorar la voravia del passeig del Riu entre el carrer Constitució i el pont de l’avinguda de les Escoles (d’uns 130 metres) i entre aquest indret fins al pont de l’avinguda Copríncep de Gaulle (també d’uns 130 metres). En el marc d’aquesta obra es preveuen rehabilitar les escales del pont de l’avinguda de les Escoles i el pont de l’avinguda Copríncep de Gaulle amb peces de granit gris.

L’objectiu d’aquesta reforma és fer que les voravies del passeig del Riu compleixin amb el reglament, un fet que ara no es produeix ja que està format per diferents característiques i de diferents materials com ara el panot de pissarra, la rajola de granit o la rajola de riu, entre d’altres. A més, el paviment està malmès pel pas del temps.
A banda d’aquesta intervenció, la corporació escaldenca va adjudicar els treballs d’embelliment de la illeta situada entre el carrer Sant Antoni i la carretera de l’Obac. L’obra anirà a càrrec de l’empresa Simco Construcció, que va presentar l’oferta més econòmica. En total s’hi destinaran 14.808 euros.

El Comú també vol intervenir a l’edifici de Casa Comuna. En concret preveu reformar les instal·lacions tècniques com poden ser el cablejat, la xarxa, l’electricitat i la informàtica de la planta baixa i la primera i segona planta i adequar els espais necessaris per acollir aquests serveis. És per això que ha convocat un concurs per contractar un enginyer per la redacció del projecte i direcció d’obra d’aquests treballs.

Dues intervencions més que preveu desenvolupar la corporació és l’estabilització d’un talús rocós a la zona Guem-Sacalma i la revisió dels ancoratges dels aparcaments del Falgueró i de les Boïgues. En relació amb la primera obra, el Comú ha convocat un concurs públic per a la realització dels treballs de restauració i consolidació d’un talús de titularitat comunal que es va desplomar parcialment sobre un terreny privat que no està construït. L’import previst puja a uns 40.000 euros.

Quant a la segona actuació, el Comú ha convocat un concurs públic pels treballs de revisió d’ancoratges dels aparcaments del Falgueró i de les Boïgues. Es tracta de les tasques corresponents a les revisions periòdiques que es realitzen als ancoratges de zones que disposen d’aquest tipus de consolidació com són aquests dos aparcaments. S’estima un cost de 12.000 euros.

 

Comú d'Escaldes-Engordany
passeig del riu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic