Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió d'ahir de Marsol, Astrié i Estrella amb els veïns de la zona del Cedre.
Un moment de la reunió d'ahir de Marsol, Astrié i Estrella amb els veïns de la zona del Cedre.

El Comú manté la recollida de residus a la zona del Cedre davant la bona acollida dels veïns


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú d'Andorra la Vella

Vista la bona acollida i acceptació de la prova pilot per part dels veïns, el Comú d'Andorra la Vella continuarà amb el sistema de recollida porta a porta a la zona del Cedre tot i que amb alguns canvis a proposta dels mateixos veïns, segons ha informat la corporació.

La cònsol major, Conxita Marsol, acompanyada pel cònsol menor, David Astrié, i del conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, es van reunir ahir al vespre amb els veïns de la zona del Cedre de Santa Coloma on des del passat setembre es du a terme la recollida dels residus porta a porta, a qui van agrair la col·laboració i la implicació en aquest projecte que potencia la sostenibilitat i el reciclatge.

Així es mantindrà la recollida porta a porta als carrers mossèn Lluís Pujol, Esteve Albert, del Contrapàs, Roureda Tapada, del Cedre i Castell de Sant Vicenç, a la vegada que s’estudia la implantació a altres barris de la parròquia. També se seguiran repartint de manera gratuïta, i mentre hi hagi estoc, les bosses de colors a les més de 500 llars implicades per dipositar els diferents tipus de residus.

Una de les novetats que s’introdueixen per minimitzar el soroll per als veïns és que la recollida es concentrarà a les onze de la nit, i una brigada del Comú passarà a primera hora del matí de l’endemà per comprovar que no quedi cap bossa a la via pública.

Així mateix, el Comú estudiarà, a proposta dels veïns, ampliar la freqüència d’alguna fracció, com els envasos. Un cop determinats els canvis, s’anunciaran i es farà una nova comunicació a les llars afectades perquè sàpiguen els dies definitius de recollida dels diferents residus. 

La recollida selectiva porta a porta, un sistema pioner a Andorra, s’iniciava el passat 27 de setembre per a més de 1.000 veïns d’aquesta zona eminentment residencial. Amb la recollida dels residus per dies de la setmana i tipus de deixalla es pretén eliminar de manera progressiva contenidors de la via pública i millorar la gestió i classificació dels residus de la parròquia més poblada i que genera més de 35 tones de brossa domèstica cada dia.

Segons el calendari establert al Cedre, des del setembre el residu sòlid urbà es passa a recollir cada dia (excepte dissabte), els envasos es treuen els dilluns i divendres, mentre que el paper i cartró es recullen els dimecres i diumenges. El vidre es retira un cop per setmana: els dimecres.

Fora dels horaris fixats, s’ha habilitat un punt verd de recollida selectiva les 24 hores a l’aparcament del Cedre. Ben aviat, serà substituït per una minideixalleria.

Comú
manté
recollida
residus
zona
Cedre
davant
bona
acollida
veïns
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic