Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú tanca els comptes del 2011 amb un superàvit d’1,4 milions d’euros


Escrit per: 
M. S. C.

El Comú de Sant Julià de Lòria va tancar ahir els comptes del 2011 amb un superàvit d’1.481.890 euros. Aquesta xifra és el resultat d’unes despeses que han pujat a 14.196.878 euros (un 92,1% del pressupostat) i uns ingressos que han superat les previsions arribant als 15.678.768 euros (un 107,4% del pressupostat).

Ha ajudat a superar el nivell d’ingressos previstos una operació immobiliària que no estava inclosa en els comptes i que va permetre ingressar 1.135.000 euros extres.
Des de la majoria es va remarcar que el rigor en la gestió ha permès reduir l’endeutament respecte a l’any anterior en 2.704.437 euros, passant de 20.035.631 euros l’any 2010 a 17.331.194 euros el 2011. Així, la corporació se situa en el 69% del límit legal d’endeutament. El conseller de Finances, Joan Besolí, va remarcar que es tracta del comú menys endeutat.
Des de l’oposició es va alertar, però, que el superàvit actual és puntual ja que en el futur caldrà afrontar diversos compromisos que, segons els seus càlculs, faran créixer l’endeutament fins als 22,3 milions d’euros. En aquest sentit, el conseller del PS Josep Roig va enumerar la regulació de les transferències del Govern (que obligarà a retornar 1.113.000 euros) i la previsible reducció dels ingressos per taxes i impostos. A més, va apuntar un augment de l’endeutament per l’execució de les inversions a Naturlàndia i pel deute per avals i a les entitats de crèdit. Tot i que la majoria veu possible un increment, Besolí creu que no arribarà fins als 22 milions. Així mateix, va indicar que s’està negociant amb el Govern per allargar els terminis per retornar part de les transferències i també va argumentar que es preveu que els ingressos de Naturlàndia creixin.
En la sessió de comú d’ahir també es va acordar fragmentar en polígons més petits diverses urbanitzacions. El fet és que, segons la llei, el 17 d’agost acaba el termini perquè els propietaris aportin els elements urbanístics (com són les voravies, el clavegueram i l’enllumenat), una tasca que no s’ha fet per manca d’acord entre els veïns. En el cas que no complissin la llei, la zona passaria a ser sòl urbà no consolidat i els béns perdrien valor. Hi ha unes 630 parcel·les afectades i es preveu que si els propietaris tenen dificultats econòmiques se’n faci càrrec el Comú i després seria assumit per ells.
La majoria també va informar que des de fa un mes s’està desmantellant el camp de tir de la Rabassa perquè no era compatible amb Naturlàndia. A les pistes s’hi instal·larà al juny una nova atracció d’oci. La cònsol major també va avançar que han rebut una proposta de la UEFA i la FIFA per instal·lar-hi dos camps de futbol d’alçada, ja que l’indret és òptim.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic