Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú treballarà per canviar tot el paviment que rellisca aquest mandat
El Comú treballarà per canviar tot el paviment que rellisca aquest mandat

El Comú treballarà per canviar tot el paviment que rellisca aquest mandat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La intenció del Comú d’Escaldes-Engordany és poder canviar el cent per cent del panot de les voravies que rellisca durant aquest mandat, o “el màxim que es pugui”, va dir el cònsol menor, Marc Calvet, ja que poden aparèixer altres projectes “que imperen” i el pressupost és limitat. Algunes zones que queden per renovar són el Clot d’Emprivat, un tram de la part baixa de Fiter i Rossell, alguns carrers propers al Comú i algunes urbanitzacions. Es tracta d’una superfície “important” i per això el Comú projecta destinar a aquest concepte entre 100.000 i 200.000 euros anuals.
Precisament aquest estiu, aprofitant les vacances escolars, el Comú està retirant el panot de l’avinguda Copríncep de Gaulle i el carrer de la Parròquia i el reemplaça per quitrà. Calvet va destacar la importància d’aquesta actuació, tenint en compte que es tracta d’uns carrers que porten cap a un col·legi. A banda de renovar el paviment també s’estan fent les voravies més amples en els punts que és possible. Aquest eixamplament es porta a terme a tota l’avinguda Copríncep de Gaulle, “on hi transiten tots els pares i alumnes de l’escola de la Peletera”. L’actuació pot afectar algun punt de zona blava, però sempre que es trobi en un indret proper a un aparcament. També s’habilitarà un aparcament per a bicicletes al carrer de la Parròquia. El Comú ha destinat 180.000 euros a aquests treballs, una partida que també inclou la millora de les voravies de la carretera dels Vilars. Tot plegat hauria d’estar enllestit en un termini de tres mesos tot i que l’actuació al voltant del col·legi finalitzarà en quatre setmanes.
D’altra banda, la corporació continuarà l’embelliment del passeig del riu, al qual s’han reservat 40.000 euros. Al setembre instal·larà 400 jardineres entre l’avinguda de les Escoles i el pont d’Engordany. L’objectiu és cobrir els murs de formigó de la vora del riu amb heura a l’espera que a la llarga es pugui fer un arranjament de tot el passeig. 
Calvet també es va referir a la conversió de Meritxell en zona per a vianants. Va remarcar que és beneficiós per a les dues parròquies i per al país al mateix temps que va apuntar que caldrà senyalitzar correctament el carrer de la Unió. També va recordar que s’està en converses per iniciar activitats conjuntes als dos eixos, però això es farà “quan toqui” ja que Andorra la Vella “ha sortit de cop de la prehistòria”.

Últimes obres al tercer dipòsit abans d’omplir-lo 

Fa una setmana, el tercer dipòsit d’aigua que Capesa està construint a la Plana es va tapar i ara ja s’està treballant en la impermeabilització i la desinfecció. Aquestes seran les darreres actuacions abans de la posada en càrrega. Calvet va recordar que el segon dipòsit està ple d’aigua des de la setmana anterior a l’arribada del Tour. S’han fet les proves de potabilitat de l’aigua i en aquests moments s’està mirant el correcte funcionament de la bomba que ha de permetre traslladar l’aigua d’aquest cap a l’antic. El fet és que encara hi ha unes instal·lacions de canonades per realitzar i que han de permetre que aquestes noves infraestructures puguin funcionar i clorar separadament. Això estarà enllestit a l’octubre o principis de novembre. El segon dipòsit es té ara d’estocatge i en cas que hi  hagués algun problema amb el subministrament es podria utilitzar.

Arrenca la Festa Major amb els ‘food trucks’ al Clot d’Emprivat com a novetat

Demà arrenca la Festa Major d’Escaldes-Engordany, que tindrà lloc fins al 26 de juliol. S’han programat més de 50 actes per a tots els públics organitzats per la Unió Pro Turisme en què els plats forts seran els balls de tarda i nit amb orquestres com la Maravella o la Nova Saturn, les cercaviles i els concerts amb la Gran Pegatina. La novetat d’aquest any són els food trucks al Clot d’Emprivat.
Demà, a les 8.30 hores i després del repic de campanes, hi haurà la gran batucada pels carrers de la parròquia. A les 12 del migdia s’inaugurarà el mercat de les Bruixes al passeig de l’Arnaldeta de Caboet i, una hora després, s’obriran els food trucks al carrer dels Veedors. A les nou de la nit, al carrer dels Veedors, se celebrarà una hamburguesada popular i a les 11 de la nit tindrà lloc el concert dels 80 Principals i Tour 40 Principals.
Diumenge, els actes més destacats seran el ball de tarda i de nit a la sala del Prat del Roure amb l’orquestra Nova Saturn a les 18 i a les 23 hores. Paral·lelament, al carrer del Veedors tindrà lloc el concert de l’Orquestra Metropol.
Dilluns, a les 9 del matí tindrà lloc la missa en honor al patró d’Escaldes-Engordany a la capella de Sant Jaume i de les 4 a les 7 de la tarda s’han previst activitats per als infants amb la festa de l’escuma i el gran parc aquàtic al carrer dels Veedors. A les 6 de la tarda hi haurà ball a la sala del Prat del Roure amb l’orquestra Costa Brava i a les 11 de la nit actuarà la formació Insurrección, que oferirà un tribut a El último de la fila.
De cara a dimarts, a les 12 del migdia, se celebrarà la missa a l’església de Sant Pere Màrtir i una hora més tard l’esbart oferirà el Ball de Santa Anna. A les 6 de la tarda l’orquestra Maravella actuarà a l’escenari del Prat del Roure i repetirà a les 11.45 de la nit. També hi haurà havaneres a les 8 del vespre al Parc de la Mola i a dos quarts de dotze de la nit el castell de focs. A la mitjanit, al carrer dels Veedors, tindrà lloc el concert estrella de la Festa Major amb La Gran Pegatina.

 

Comú d'Escaldes-Engordany
voravies
dipòsit
la Plana
Capesa
festa major
Clot d'Emprivat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic