Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú conserva les places que quedaran al voltant d’on s’ha de construir el nou edifici d’Andorra Telecom.
El Comú conserva les places que quedaran al voltant d’on s’ha de construir el nou edifici d’Andorra Telecom.

El concurs d’idees per al nou edifici d’Andorra Telecom, abans de l’estiu


Escrit per: 
Agències / Foto: BonDia

L’arribada de la pandèmia ha limitat les despeses d’inversió del Govern i s’ha hagut de prioritzar. Amb tot, l’encara ministre d’Ordenament Territorial remarca que hi ha obres que no es deixaran de fer, com ara el bloc d’habitatges de la Borda Nova o el nou edifici d’Andorra Telecom, que ha de substituir el projecte The Cloud. “Fa temps que hi treballem i aviat es podrà treure el concurs d’idees per a la realització del nou projecte”, explica, i concreta que la idea és que el concurs surti “abans de l’estiu i després, un cop que se seleccioni l’equip del projecte, fer la redacció i la licitació dels treballs”.

Justament la setmana passada Andorra Telecom i el Comú de la capital van tancar el conveni segons el qual l’operadora cedeix l’ús a la parròquia dels espais adjacents a les futures oficines, tant a l’avinguda Meritxell com a la confluència dels carrers Riberaygua, de la Borda i Sant Salvador. En contrapartida, la corporació cedeix a la companyia l’ús del subsol per construir-hi un equipament cultural. “He dit múltiples vegades que s’han volgut conservar aquestes dues grans places, tant a la part del davant dels terrenys com a la posterior, perquè pensem que és un punt important per a la parròquia d’Andorra la Vella, i com més espais amplis hi hagi més rellevància podrà tenir aquest edifici”, afirma el ministre.

Una fórmula, la del concurs d’idees, que Torres descarta per a l’edifici multifuncional. Com ja s’ha dit en altres ocasions, l’emplaçament que té més números per acollir la infraestructura és l’antiga plaça de Braus. El ministre afirma que “el concepte és una mica diferent, perquè el ministeri de Turisme ja fa dos anys que treballa en una proposta amb una empresa del sector dels multifuncionals, i aquí ja se sap realment el que es vol fer. No és necessari fer un concurs d’idees perquè la idea ja sabem quina és, i el que sí que es farà serà, d’acord amb aquesta idea, seleccionar l’equip que ha de fer la redacció del projecte”.

Connexions
Un altre dels reptes a què s’ha de fer front és la millora de les connexions i la promoció de la mobilitat sostenible, tal com fixa el pla H23. Una de les opcions és l’arribada del tren al Principat, i segons el titular d’Ordenament Territorial el departament de Mobilitat ja ha tret a licitació, fa poques setmanes, la redacció de quina hauria de ser l’obertura a la xarxa que pugui complementar la xarxa viària actual. “D’aquest document, no en disposem encara, perquè estem en plena licitació. Pensem que d’aquí a sis o vuit mesos tindrem les primeres conclusions”, apunta.

D’altra banda i en relació amb l’aeroport, insisteix que des de la legislatura passada “es va fer una aposta clara per l’aeroport d’Andorra-la Seu”, treballant intensament per aconseguir l’homologació GPS que ha fet que finalment hi hagi companyies interessades a operar-hi. “A hores d’ara, l’aposta del Govern és aquesta, perquè  hi hem anat treballant des de fa molts anys i ara que hem aconseguit l’objectiu que teníem fixat no tindria sentit no seguir treballant en aquesta qüestió”.

Torres també es refereix a l’heliport, una infraestructura que fa anys que s’intenta construir sense èxit, ja que tampoc s’acaba de trobar la ubicació idònia. “És cert que hi ha diverses ubicacions possibles i s’estan valorant. El que puc dir és que amb l’aixecament de reserves pressupostàries hi ha una partida de 60.000 euros per als estudis de l’heliport, la qual cosa porta Transports a través del ministeri d’Ordenament Territorial, però la decisió definitiva no està presa”, afirma.

Per últim, sobre el pla de Mobilitat 2030, explica que es troba en la fase de recollida d’informacions, tant del Govern, com dels comuns i les associacions empresarials, turístiques i comercials. “Un cop hàgim acabat aquesta fase, que serà al juny aproximadament, ja s’iniciarà aquest període d’anàlisi i de redacció d’aquestes propostes, la qual cosa hauria d’estar enllestida a finals d’any. El document ha de recollir també el pla de mobilitat de la vall central, que aquest sí que ja el tenim en possessió”, recorda.

Concurs
d’idees
nou
edifici
d’Andorra Telecom
abans
l’estiu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic