Diari digital d'Andorra Bondia

El conveni d’accés a la universitat amb l’Estat espanyol durarà tres anys


Escrit per: 
Agències / foto: Agències


La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i el ministre d’Educació espanyol, Ángel Gabilondo, van signar ahir a la tarda l’acord que ha de facilitar l’accés dels estudiants dels dos països a les universitats.

El conveni té una durada de tres anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo. Segons va informar ahir el ministeri d’Educació, l’acord recull el mutu reconeixement dels títols, diplomes i certificats exigits per a l’accés a la universitat als estudiants espanyols i andorrans, “en conformitat amb la legislació interna de cada país i en règim de reciprocitat”.
El text estableix que els estudiants d’Andorra que vulguin accedir a la universitat a Espanya hauran de tenir el títol de batxillerat del sistema educatiu andorrà o el diploma professional avançat, mentre que els espanyols que vulguin estudiar a Andorra hauran de tenir el títol de batxillerat i la Prova d’Accés a la Universitat, o bé el títol de tècnic superior de formació professional, el títol de tècnic superior d’arts plàstiques i disseny, el de tècnic esportiu superior o equivalents anteriors.
L’acord firmat entre Andorra i Espanya té una vigència de tres anys, encara que recull l’opció d’establir tàcitament pròrrogues per períodes d’un any. A més a més, s’ha previst que es pugui fer modificacions del text en funció de les innovacions i actualitzacions que poden introduir-se en els sistemes educatius vigents actualment.
Segons un comunicat del Govern, l’acord signat ahir a Madrid ja s’aplicarà en l’accés a la universitat el curs acadèmic 2010-2011. També permetrà l’accés en règim de reciprocitat dels estudiants que compleixin els requisits acadèmics exigits en el sistema educatiu d’una de les parts a les universitats de l’altra part.
A efectes pràctics, segons l’executiu, això significa, d’una banda, que els estudiants que hagin cursat estudis de batxillerat en el sistema educatiu andorrà i que aquest any superin la Prova Oficial de Batxillerat, definida en el Decret del 3 de març del 2010 de modificació del Decret d’ordenament del nivell de batxillerat del sistema educatiu andorrà, tindran garantit l’accés a les universitats espanyoles.
Així mateix, i segons els principis de reciprocitat de l’acord, els estudiants del sistema educatiu espanyol que vulguin accedir a la universitat andorrana hauran d’haver superat la fase general de la prova d’accés, tal com regula la normativa espanyola.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic