Diari digital d'Andorra Bondia
La seu del ministeri d'Afers Socails, Joventut i Participació.
La seu del ministeri d'Afers Socails, Joventut i Participació.

El conveni d'Afers Socials amb la Fundació Adidi finançarà el carnet de conduir als joves tutelats


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El Govern informa que s’ha renovat el conveni entre el Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i la Fundació Privada Anna Didi, que es va signar al juny de l’any passat. Enguany, com ja va realitzar el 2021, la fundació ha fet una donació destinada a finançar part del Programa d’inclusió sociolaboral per a adolescents i joves en situació de risc. La renovació d’aquest conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Anna Didi i Govern, també permetrà com a novetat, el pagament del curs per obtenir el carnet de conduir als adolescents i joves tutelats per l’Estat.

Aquest programa té l’objectiu de facilitar un primer accés al mercat laboral per adolescents i joves, en seguiment per part d’Afers Socials, que han acabat l’educació secundària obligatòria, no segueixen estudis en el sistema educatiu i es troben amb dificultats per trobar o mantenir una feina, proporcionant-los les competències bàsiques i necessàries perquè puguin entrar al mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat i, si escau, romandre-hi.

El Programa combina accions de tutoria i seguiment individualitzat i especialitzat, de formació i d’adquisició d’experiència professional en entitats públiques i privades. El Govern es fa càrrec íntegrament de l’import del salari i d’afiliar els usuaris del programa com a cotitzadors a la branca general i a la branca de jubilació de la CASS. Sol ésser un contracte de 4 hores al dia, amb una durada de sis mesos, tot i que pot ser renovable una vegada pel mateix període, prèvia acceptació de totes les parts.

La renovació del conveni de col·laboració representa la contractació, a través d’aquest Programa, de cinc adolescents o joves per un període de sis mesos. El 2021 el Programa d’inclusió sociolaboral per a adolescents i joves en situació de risc va ocupar un total de 22 adolescents i joves, 12 dels quals van treballar a l’Administració pública, 9 a empreses privades i 1 a una ONG. En el que portem de 2022, un total de 18 joves han participat al Programa, 12 a l’Administració pública, 5 a empreses privades i 1 a una ONG.

Finalment, la Fundació Privada Anna Didi ha ampliat la seva col·laboració amb el Govern i el Comú de Sant Julià per realitzar tallers formatius durant l’estiu als adolescents del Servei d’Adolescents en Risc. Així, la Fundació ha assumit els honoraris dels professors dels tallers de l'Escola d'Art, que han format els adolescents, mentre el Comú de Sant Julià de Lòria ha col·laborat amb el projecte cedint les instal·lacions on s'han dut a terme les activitats i ha coordinat els professors. Aquesta iniciativa, que va començar l’1 de juliol i que s’ha allargat fins al 29 de d’agost, consisteix en 6 tallers: ceràmica i collage, cuina, aquarel·la, costura, tatuatge. Dels mateixos, se n'han beneficiat 14 adolescents.

conveni
afers socials
Fundació Adidi
carnet de conduir
joves
tutelats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte