Diari digital d'Andorra Bondia
Tabac en un establiment comercial.
Tabac en un establiment comercial.

El conveni sobre el tabac de l'OMS, que estableix mesures relatives a la publicitat i la prevenció, entra en vigor el 9 d'agost


Escrit per: 
Agències/Foto: BonDia

El conveni marc de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per al control del tabac entarà en vigor el 9 d’agost després que hagin passat noranta dies després de la data del dipòsit de l’instrument d’adhesió. Cal recordar que entre les mesures i obligacions que preveu el conveni, destaca la prohibició de qualsevol tipus de publicitat, promoció o patrocini del tabac i l’obligació d’adoptar iniciatives contra el comerç il·lícit, així com en la lluita contra la fabricació il·ícita, la falsificació i el tràfic.

En aquest sentit, s’estableix que el país, d’acord amb la seva constitució, ha d’instaurar una prohibició global de qualsevol forma de publicitat, promoció i patrocini del tabac. Es puntualitza, però, que si aquesta prohibició no pot ser global, ja que es contradiu la carta magna, s’han d’imposar, si més no, restriccions d’aquesta publicitat. També es determina que caldrà impulsar programes amb l’objectiu de promoure la cessació del consum de tabac i també per a la prevenció.

Pel que fa a la lluita contra el contraban, es fixen mesures com la instauració d’un règim pràctic que permeti el seguiment i la traçabilitat dels productes.

coonveni
tabac
OMS
en vigor
9 d'agost
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic