Diari digital d'Andorra Bondia
L’import que es reclamarà es calcularà a partir dels efectius personals i materials que es necessiten en els operatius de rescat.
L’import que es reclamarà es calcularà a partir dels efectius personals i materials que es necessiten en els operatius de rescat.

El cost dels rescats per imprudència es podrà exigir fins a 3 anys després


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Govern podrà reclamar el rescabalament dels costos de les operacions de recerca, salvament, rescat i socors portades a terme pels bombers a les persones beneficiàries d’aquests fins a tres anys després del dia en que s’iniciï el dispositiu. 
Aquest és el termini de prescripció que preveu la disposició final setena del projecte de llei del pressupost que ha entrat a tràmit l’executiu, que modifica la Llei del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament per afegir un article 11 bis relatiu al rescabalament d’aquest tipus d’operacions quan s’hagin de portar a terme com a conseqüència de la imprudència o la pràctica d’una activitat recreativa de risc per part de la persona o persones objectes del rescat.
Així mateix, el text especifica aquelles actuacions que es consideren imprudents i que per tant seran susceptibles que, en cas d’un rescat, es puguin exigir els costos. Tenen aquesta consideració la manca d’observança dels senyals d’advertiment de perill o de prohibició de pas ubicats a les zones de risc, la realització d’activitats prohibides en espais naturals, la manca de respecte dels butlletins o avisos d’alerta o de predicció de meteorologia adversa emesos pels serveis meteorològics del departament competent en matèria de protecció civil, i també el desenvolupament de l’activitat sense disposar de l’equipament adequat.
Quant a les activitats recreatives de risc, el text deixa que sigui l’executiu qui per via reglamentària estableixi quines considera que ho són. També es deixa per reglament la possibilitat de fixar la tarifa per hora dels mitjans humans i materials que intervinguin en l’operatiu. De fet, l’import que es reclamarà es determinarà en funció del nombre d’efectius personals i mitjans materials utilitzats.

cost
rescats
imprudència
exigir
3 anys després
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic