Diari digital d'Andorra Bondia
Un cotxe elèctric en un punt de recàrrega de la capital.
Un cotxe elèctric en un punt de recàrrega de la capital.

El cost d’un cotxe elèctric: 17.800 euros pel canvi de la bateria


Escrit per: 
M. S. C. / Agències / Foto: Facundo Santana

Adquirir un cotxe elèctric és car. El que no sabien alguns usuaris en comprar-lo era que la bateria, un cop s’exhaureix, tindria un preu tan elevat. Va en funció del tipus de vehicle. Així doncs, per a un Renault Zoe, un dels models elèctrics més econòmics, una bateria nova costa 17.800 euros. Una xifra important si es té en compte que el vehicle val entre 21.600 i 29.000 euros, aproximadament.

La casa automobilística ofereix als compradors dues opcions: l’adquisició total en propietat o bé amb el lloguer de les bateries. El model bàsic té un cost d’uns 29.000 euros si s’adquireix en propietat. Això inclou una garantia per a les bateries de vuit anys o 160.000 quilòmetres. En el cas que s’aposti per la segona opció, el preu puja a uns 21.600 euros i a més cal abonar una quota mensual pel lloguer d’uns 75 euros al mes fins als 7.500 quilòmetres o d’uns 124 euros al mes per gaudir d’un volum de quilòmetres il·limitat.

La durada de la bateria d’un cotxe elèctric és d’uns vuit anys, tot i que podria allargar-se tenint en compte que l’usuari, normalment, no farà més de 100 quilòmetres al dia. Tanmateix, cal tenir en compte que les temperatures externes perjudiquen les bateries. El fet és que en les zones amb una temperatura més freda, el consum d’energia és més elevat i cal carregar-la més sovint.

Avui, el canvi de bateria d’un cotxe elèctric encara és una cosa força nova pels tallers. Els importadors de vehicles del Principat admeten que el cost de fer-ho és elevat i remarquen que precisament per aquest motiu diferents fabricants ofereixen el lloguer de la bateria per anar-lo amortitzant. Exposen que la durada va relacionada als cicles de càrrega i descàrrega i a la qualitat de la mateixa bateria. Amb tot, assenyalen que, tenint en compte que aquestes tenen una vida de vuit o nou anys i que el parc mòbil se sol renovar al cap de deu anys, aquest fet no ha de suposar un impediment per apostar per un vehicle elèctric. L’únic neguit que podrien tenir els usuaris a l’hora de fer el pas té a veure amb valor residual que tindrà aquest cotxe al cap d’aquest temps, ja que en deu anys la tecnologia avança molt ràpid.

Tot i els interrogants, els importadors es mostren convençuts que la mobilitat elèctrica és el camí a seguir i confien que les vendes creixin a mesura que avanci la tecnologia.

cost
cotxe elèctric
bateria
Comentaris: 3

Comentaris

Hi ha alguns detalls en aquest article que no són exactament així: Penso que Renault ja no fa lloguer de bateries des de finals de l'any passat (si no m'equivoco). La durada de vida d'una bateria de és 8 o 9 anys en el supòsit que es carregui cada dia, cosa que no es fa, evidentment, ja que una càrrega (a mantenir entre el 20% i el 80% per maximitzar la durada de vida de la bateria) dura més d'un dia (en el meu cas 3, 4 o fins i tot 5 dies) Hi ha altres condicionants a tenir en compte però una bateria pot durar centenars de milers de kilòmetres. De fet ja hi ha un Tesla amb més d'1 milió de kilòmetres i un Zoe amb més de 340.000 km. Amb quants kilòmetres al comptador es canvia una persona el seu cotxe? Penso que pocs superen els 300.000 km... Aquest article posa la por al cos per a qui pensa fer el canvi a l'elèctric la veritat... era aquest l'objectiu?
Aquest es el motiu pel que no em vaig comprar un cotxe elèctric, comprar-lo ara, fins que la tecnologia de les bateries estigui més avançada, es tirar els diners. Jo Gastó menys de 100 euros de benzina al mes, uns mil euros l'any. Pel preu de la bateria puc comprar benzina per uns 18 anys, això sense comptar el preu de la electricitat. Com sempre els governs i els polítics no fan més que robar i enredar a la pobre gent.
Ho sento nois, el cotxe elèctric no te futur amb aquestes bateries. Si fosin de grafè encara, però l'hidrògen si pot donar energía al motor elèctric i de combustió.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic