Diari digital d'Andorra Bondia

El CRES constata que quasi el 50% de la població fa servir l’ordinador cada dia


Escrit per: 
Redacció

El Centre de Recerca Sociològica (CRES) posa de manifest l’alt grau d’utilització de les noves tecnologies a Andorra en comparació dels seus veïns, Espanya i França.

Així queda palès en un estudi que el Centre va presentar ara fa uns dies com a resultat de l’Enquesta Mundial de Valors, en què va participar conjuntament amb 96 països més i en què analitzen en profunditat el país a partir d’una mostra a l’atzar de 1.000 persones.
 Així doncs, aquest estudi posa de manifest que el 48,2% de la població fa servir l’ordinador personal de manera molt freqüent. Es tracta d’una taxa particularment alta en comparació de França i Espanya, i és que només el 40% dels francesos utilitzen les noves tecnologies cada dia. Aquesta xifra descendeix encara més si comparem les xifres d’Andorra amb les d’Espanya, on només un 30% usen l’ordinador personal de manera freqüent. Tot i això, a l’altra banda de la balança hi ha el fet que el 28,7% dels enquestats no fan servir mai l’ordinador personal. Enmig hi ha un 22,8% de la població que fa ús de les noves tecnologies esporàdicament.
Pel que fa al gènere, l’enquesta revela que són els homes els qui fan servir més els ordinadors. I és que dels usuaris que l’utilitzen de manera habitual, el 57% són homes. Com no podria ser d’una altra manera, són els joves els qui més usen aquesta eina, ja que el 80% correspon a la franja dels 18 als 34 anys. 

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic