Diari digital d'Andorra Bondia
 Els treballs de les obres de la nova Seu de la Justícia van sobre el calendari establert, que preveu que acabin a meitat del 2019.
Els treballs de les obres de la nova Seu de la Justícia van sobre el calendari establert, que preveu que acabin a meitat del 2019.

El CSJ preveu gastar un milió d’euros per moblar la nova Seu de la Justícia


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) està treballant el pressupost per l’any vinent, en el qual preveu una partida d’un milió d’euros per al mobiliari de la nova Seu de la Justícia, que es preveu que estigui plenament en funcionament a meitat de l’any vinent. Aquesta partida pressupostària afegirà també la senyalització que a dins de l’edifici es farà dels diferents departaments i de les sortides. 
Ara per ara s’està fent tot un inventari d’aquells mobles que es poden aprofitar de la batllia a l’edifici de les columnes per tal d’elaborar el llistat de tots els mobles que faran falta per al nou edifici. El que sí que va confirmar el president del CSJ, Enric Casadevall, és que l’edifici albergarà totes les dependències que depenen de Justícia, és a dir, totes les que estan a l’edifici actual de la batllia més el Consell Superior de la Justícia. Queda descartat, com en un inici es va dir, ubicar les dependències del departament de Medicina Legal i Forense, que ara es troba a l’edifici de les Boïgues. 
La nova seu comptarà també amb un espai per a l’arxiu de les peces de convicció, és a dir, tot el material confiscat que serveix de proves a determinats judicis i que ara tenen en dependències diverses en altres edificis externs a la batllia. A més, la nova seu comptarà amb un aparcament propi. 
El CSJ també contractarà una empresa de seguretat per tal de vigilar l’entrada i sortida de la nova Seu de la Justícia. A l’edifici actual les tasques de vigilància les fa la policia, però ara es preveu tenir una vigilància privada, i que els agents policials es dediquin al trasllat dels presos i a estar presents en les vistes judicials. 
L’edifici de la nova Seu de la Justícia amb uns 19 milions d’euros de pressupost és una de les obres més rellevants d’aquesta legislatura. Els membres del CSJ ja han fet la visita a un despatx model al nou edifici i es preveu que al setembre els presidents dels tribunals de Corts, Superior, Fiscalia i Batllia també el visitin.   
Des del Consell Superior de Justícia també treballen ara en l’obertura de l’any judicial que començarà a l’octubre i en la preparació de les estadístiques del curs passat. Segons va explicar Casadevall, damunt de la taula es troba també la reforma de la llei del cos de personal adscrit a Justícia, “però depenem del fet que es tanqui la reforma dels funcionaris de l’administració general ja al Consell, perquè la nostra depèn d’ella”, va remarcar. 

CSJ
preveu
milió d'euros
Seu de la Justícia
nova
moblar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic