Diari digital d'Andorra Bondia
Enric Casadevall és president del Consell Superior de la Justícia.
Enric Casadevall és president del Consell Superior de la Justícia.

El CSJ reitera al Govern i al Consell la manca de recursos a la Batllia


Escrit per: 
Redacció

El Consell Superior de la Justícia reiterarà de nou, tant al Govern com al Consell General, la necessitat de tenir més recursos a la Batllia. Tot l’afer BPA i les recusacions que han comportat la retirada del president del Tribunal, Josep Maria Pijuan, que definitivament serà substituït per Jacques Richiardi, ha demostrat que els mitjans a la justícia són molt justos i “pot arribar el moment que hi hagi alguna mancança de magistrats”, va dir el president del CSJ, Enric Casadevall. 

El pròxim 9 de gener, el consell del CSJ té prevista una reunió on segurament es parlarà d’aquest tema, però també d’altres d’actualitat, com ara la petició de dimissió que l’advocat Josep Antoni Silvestre ha fet arribar al Consell Superior a través d’una carta formal. Silvestre representa quatre dels processats de l’afer BPA i el 24 de desembre passat va publicar al seu compte Twitter que havia “presentat  un escrit de queixa davant el Consell Superior de la Justícia demanant, entre altres, la dimissió del seu president. No pot ser que des de la cúpula judicial es fomentin, s’incitin o almenys es tolerin atacs directes al lliure exercici de l’advocacia”. 

Casadevall va dir que “sí que s’ha rebut aquesta carta però encara no s’ha analitzat si es contestarà o no”. El president del CSJ nega atacar l’exercici de l’advocacia. “Jo mai he dit d’empresonar ningú per fer recusacions”, va comentar Casadevall. De fet, Silvestre en un altre dels seus tweets, dos dies abans, el 22 de desembre passat, va dir que “és un honor ser perseguit i que m’empresonin per defensar els drets humans i els meus clients”. 

Les nombroses recusacions contra els magistrats que presideixen la taula del tribunal del judici de BPA presentades per Silvestre van comportar certes declaracions de Casadevall, que va reclamar una regulació específica per evitar l’obstrucció de la justícia. Això, però, no significa per al president del Consell Superior de la Justícia que limiti l’exercici de la professió dels advocats. El judici de BPA s’ha vist sotmès a ajornaments per múltiples contratemps que han deixat sine die la represa de la vista. 

CSJ
reitera
Govern
consell
recursos
Batllia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic