Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió telemàtica de la Comissió d’informació i vigilància del centre de tractament tèrmic de residus.
Un moment de la reunió telemàtica de la Comissió d’informació i vigilància del centre de tractament tèrmic de residus.

El CTR ha generat 840 MW per a alimentar la xarxa de calor d’Andorra la Vella entre maig i octubre


Escrit per: 
Redacció/Foto: CIV

La Comissió d’informació i vigilància del centre de tractament tèrmic de residus (CTR) s’ha reunit aquest matí, novament de manera telemàtica, per fer el balanç del funcionament del centre entre els mesos de maig i octubre. Una de les dades que s'hi han destacat és l’energia venuda a FEDA, 840,33 MW d’energia tèrmica per alimentar la xarxa de calor d’Andorra la Vella entre el gener i l’octubre. Pel que fa a la gestió dels residus, destaca el creixement del 72,56% dels sanitaris rebuts entre els mesos de maig i octubre en comparació al mateix període de l’any passat. Entre els mesos de març i abril, aquests residus van créixer un 125,2% en comparació al 2019.

Així, el CTR ha rebut 54,53 tones de residus sanitaris entre maig i octubre, quan en el mateix període del 2019 van ser 31,60 tones. Cal recordar que els residus de tipus sanitari segueixen un circuit específic dins la planta de valorització, de tal manera que els treballadors no poden entrar en contacte directe amb el residu, eliminant els riscos que se’n podrien derivar. A més a més, Ctrasa ha implementat diferents mesures i protocols per evitar els contagis entre la plantilla.

Segons les dades exposades per l’empresa explotadora del CTR, els residus totals rebuts mantenen una tendència a l’alça del 2,9%. Després dels de tipus sanitari, els que més creixen són els fangs secs procedents de la depuració d’aigües residuals, que ho fan en un 16,65%, i els assimilables a urbans (RAU), domèstics, que creixen un 15,4% respecte el mateix període que l’any passat.

Finalment, també s’ha informat del desenvolupament de l’aturada tècnica de manteniment, que enguany s’ha realitzat entre l’11 de setembre i el 6 d’octubre. Durant aquesta aturada s’han realitzat diverses millores a la planta de valorització energètica de residus: s’han reparat 43 metres quadrats de refractari, s’han substituït diversos elements, s’ha fet el manteniment dels filtres de mànegues, s’han substituït alguns elements del sistema de transport d’escòries i de la turbina, entre d’altres.

La comissió té per objecte recollir i promoure la informació als ciutadans en relació amb el funcionament del centre de tractament de residus. Amb aquesta finalitat, disposa de la pàgina web https://vigilanciatractamentresidus.ad/ on es recull tota la informació i a través de la qual els ciutadans poden consultar tota la informació relativa a la instal·lació.

CTR
generat
840 MW
alimentar
xarxa de calor
d’Andorra la Vella
entre
maig
octubre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic