Diari digital d'Andorra Bondia

El fiscal recorre al Superior contra l’absolució de l’exdirector de Vasari


Escrit per: 
Redacció

 

El Tribunal Superior va revisar ahir la causa per la suposada apropiació indeguda comesa per l’exdirector de Vasari. L’home va ser absolt pel Tribunal de Corts, i el ministeri fiscal i l’acusació particular han presentat recurs contra aquesta sentència ja que consideren que hi ha proves suficients per demostrar que va cometre el delicte.

D’aquesta manera, la fiscalia al·lega que l’acusat va abusar de la relació de confiança que tenia amb la propietat i va remarcar que les despeses que va acabar carregant al compte bancari en cap cas poden estar relacionades amb la seva feina al capdavant de la joieria. Demana, per tant, una pena de dos anys condicionals.
L’acusació particular, de la seva banda, va insistir que els diners van ser utilitzats sense el consentiment de la propietat, malgrat que va reconèixer un cert “descontrol” que llavors tenia la societat amb els negocis d’Andorra. Considera que va fer un mal ús de les targetes, que la propietat no havia consentit, i va demanar fins i tot que s’obrissin diligències contra el comptable, ja que considera que la seva actuació també va ser negligent.
De la seva banda, la defensa va remarcar que tots els diners que l’home es va avançar corresponien als havers laborals que havia de cobrar posteriorment, ja que s’havia de fer càrrec no només de Vasari Andorra sinó també de la botiga de Madrid i d’altres negocis. L’home, finalment, va manifestar que en més d’una ocasió havia demanat a la propietària que fessin comptes per liquidar els diners que se li devien i també per formalitzar la seva situació contractual.

Negligència
El Tribunal Superior va revisar ahir també l’absolució d’un metge d’urgències que estava acusat d’un delicte d’homicidi per negligència professional greu. Ha estat també la fiscalia la que ha presentat el recurs, ja que considera que hi ha prou elements per comprovar que es va produir la negligència.
En aquest sentit, la fiscalia va manifestar que els informes pericials no són contradictoris, tal com recull la sentència, i que a més el doctor no va fer totes les proves diagnòstiques que haurien estat necessàries per detectar l’hemorràgia cerebral que va costar la vida al pacient. És per això que demana que la sentència sigui revocada i que el metge sigui condemnat a dos anys de presó condicional i a una multa de 3.000 euros.
L’acusació particular, de la seva banda, va manifestar que la sentència no té en compte moltes “proves valuoses”, com  ara que la declaració de l’acusat va ser “dubtosa” o el testimoni de la vídua. També va insistir que la rapidesa en el diagnòstic podria haver evitat la mort de l’home.
Les defenses del metge i del SAAS van insistir, però, que la manca d’una necròpsia ha estat fonamental per saber quin tipus d’hemorràgia va patir l’home, i per tant, per concloure fefaentment que hi va haver negligència. És per això que insisteixen que no es pot concloure que hi va haver un nexe causal entre l’actuació del metge i la mort del pacient.

Abusos
Un altre judici que va celebrar el Tribunal Superior és el del cas d’un pare condemnat per abusar sexualment de la filla. La fiscalia ha recorregut perquè l’home sigui condemnat per violació, però abans d’entrar al fons el tribunal va manifestar que caldrà avaluar si es pot dictar sentència, ja que l’home es troba en rebel·lia processal i encara té dret a un recurs d’audiència davant del Tribunal de Corts. Sobre aquesta qüestió, la defensa va assenyalar que ho deixava a criteri del tribunal i va afegir que no hi va haver violació ja que no hi va haver ni violència ni intimidació contra la víctima.

Procediments urgents
Finalment, dos casos més examinats ahir van ser dos procediments urgents i preferents. El primer fa referència al control telefònic al Govern i ha estat presentat per la defensa de l’home a qui suposadament es va controlar una trucada. El lletrat ha volgut aportar jurisprudència nova per recolzar la seva testi que s’han vulnerat drets fonamentals.
D’altra banda, la defensa d’un lletrat condemnat fa uns anys ha presentat també un procediment urgent ja que considera vulnerats els drets fonamentals perquè no s’ha considerat la prescripció de la pena només perquè es troba en rebel·lia processal.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic