Diari digital d'Andorra Bondia
La directora del FRJ, Eulàlia Orobitg amb Diane Brückler, Managing Director de Virtus Investment Partners.
La directora del FRJ, Eulàlia Orobitg amb Diane Brückler, Managing Director de Virtus Investment Partners.

El Fons de Reserva de Jubilació, reconegut com un dels millors Fons de pensions d’Europa


Escrit per: 
Redacció / Foto: FRJ

El Fons de Reserva de Jubilació ha estat reconegut amb el premi al millor fons de pensions de països europeus amb menys d’un milió d’habitants per la revista Investments & Pensions Europe. Així mateix, en la gala celebrada ahir a la nit a Viena, el FRJ va ser distingit com a fons estrella “rising star” en la categoria de fons públics.

El FRJ competia amb 330 fons de 23 països i els jutges van valorar els bons resultats històrics del fons i una estratègia d'inversió que qualifiquen de robusta. Així mateix, van destacar l'organització i la governança del fons, incloent-hi els esforços per implementar aspectes d'inversió sostenible. Concretament, el jurat va destacar els objectius estratègics com són un Fons del primer pilar impulsat per rendiments superiors a la inflació, una governança sòlida i una inversió sostenible; mantenir una estructura de costos molt baixa permet assolit els objectius del fons, i haver fixat objectius ESG i establert un seguiment en relació a aquests objectius a tots els gestors externs.

Finalment, el jurat va assenyalar “que el FRJ disposa d’uns processos ben estructurats i una correcta assignació d’actius i construcció de carteres. El Fons es gestiona amb un enfoc consistent amb les seves necessitats i diversitats dels seus partícips”.

El president del FRJ, Jordi Cinca, es va mostrar satisfet pel premi i el va agrair en nom del tots els membres del FRJ, a la vegada que va manifestar que “ és un reconeixement a una tasca de tot un equip que gestiona el fons amb rigor i eficàcia i amb uns criteris de gestió coherents amb els objectius a mig i llarg termini que ens fixa la Llei”.

Investments & Pensions Europe és la publicació de referència a Europa en matèria de pensions i inversió. Anualment entreguen uns premis en reconeixement als millors fons de pensions europeus.

Fons de Reserva de Jubilació
fons pensions
europa

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Si un fondo de pensiones que regularmente pierde varios millones de euros,gracias a la gestión de Cinca y cía,está considerado de los mejores,en manos de quienes están los demás?
Ufff l'has clavat noi, quina por

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte