Diari digital d'Andorra Bondia
Infants durant una classe d’esquí en una estació del país.
Infants durant una classe d’esquí en una estació del país.

El forfet extraescolar s’apujarà un 5% anual els pròxims quatre anys


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El conveni entre el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Ski Andorra preveu que el preu del forfet extraescolar s’apugi un 5% anual en el transcurs dels quatre anys de durada del contracte. Quant al forfet universitari i al forfet d’acompanyant, s’ha acordat que s’establirà en funció de la tarifa per als residents. Així, en el cas dels universitaris s’aplicarà una reducció del 40% respecte del preu del forfet per als residents, mentre que els acompanyants tindran un descompte del 15%.
La directora d’Ski Andorra, Montse Guerrero, va destacar que aquest és el criteri “més coherent” que s’ha trobat per establir l’evolució de les tarifes per a les pròximes temporades. Així mateix va subratllar el preu “molt preferencial” per al forfet extraescolar, que s’ha intentat mantenir i per això no s’han aplicat augments tan importants. Guerrero va recordar que aquest abonament, que compta amb la subvenció del Govern, és una via per fomentar l’esquí entre els més petits. De fet, una de les preocupacions a nivell internacional és com apropar aquest esport a les generacions més joves. En aquest marc, des de les pistes sempre s’ha destacat que Andorra és un referent gràcies a la col·laboració entre l’administració i les estacions. 
Guerrero indica que en relació a les tarifes, una cosa és el preu final per a aquests títols, que és el que Ski Andorra rep, i l’altra el que ha de pagar l’usuari, ja que el Govern hi aplica una subvenció. Així, per a la temporada 2018-2019, el forfet extraescolar té un preu de 112,50 euros per a l’usuari, però el preu final de les estacions és de 178,63, mentre que la subvenció del Govern puja a 66,13 euros. Si es compara amb l’any passat, l’increment per Ski Andorra és del 5%, però per a l’infant és del 8%. En el cas de la tarifa per als universitaris, el preu per als usuaris és de 186 euros, mentre que la subvenció del Govern és de 78 euros, i per tant Ski Andorra rebrà  264 euros. A l’últim, el forfet d’acompanyant s’ha fixat en 176 euros (si és per a majors de 65 anys seran 55 euros). Per als acompanyants, l’executiu subvenciona 198 euros del preu final (268 euros per als majors de 65 anys), que ascendeix a 374 euros. Davant d’aquestes tarifes, la directora d’Ski Andorra va posar en relleu la importància de l’aportació de finançament públic a aquest projecte. 
A banda, hi ha els dies d’esquí, que són obligatoris per a tots els infants del país. El forfet escolar diari val 7,31 euros per alumne, mentre que l’hora del monitor per alumne s’ha fixat per a aquesta temporada en 3,93 euros.

Sol·licitud
Per als escolars que ja disposin del forfet extraescolar de la temporada passada o de la 2016-2017, hauran de recarregar i pagar el forfet a través de la pàgina web d’Ski Andorra. En el cas dels infants que l’adquireixin per primer cop hauran de lliurar la sol·licitud a Ski Andorra i abonar l’import. Aquest abonament està destinat als menors de 20 anys escolaritzats i als menors de 18 anys no escolaritzats. 
Quant al forfet universitari, està destinat als majors de 18 anys i menors de 25 anys que estiguin cursant una formació d’ensenyament superior oficial. Aquests estudiants han de recollir la sol·licitud del forfet al servei de Tràmits del Govern i lliurar-lo a Ski Andorra. En relació al forfet d’acompanyant, està adreçat als majors de 18 anys i menors de 65 designats per la direcció del centre escolar. En aquest cas han de recollir la sol·licitud a la mateixa escola i portar-la a Ski Andorra. El mateix hauran de fer les persones d’entre 65 i 70 anys que vulguin obtenir el forfet d’acompanyant. Les oficines d’Ski Andorra estan obertes de dilluns a divendres, de 9 a 18 hores (el 24 i el 31 de desembre, de les 9 a les 13 hores). De cara al mes de gener, l’horari és de les 9 a les 13.30 hores i de les 15 a les 18.30 hores. També obren els dissabtes, de les 9 a les 13 hores. El període de venda dels forfets de temporada extraescolars es va iniciar el 26 de novembre i clourà el 20 de gener.
Cal recordar que el 22 de novembre passat, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Ski Andorra van signar un conveni per al foment de l’esquí entre els infants i joves. Aquest té una durada per quatre anys i fixa les tarifes per a aquest període.

forfet
extraescolar
s’apujarà
5% anual
pròxims
quatre
anys

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte