Diari digital d'Andorra Bondia
El gall fer i l’almesquera tenen un estat de conservació desfavorable
El gall fer i l’almesquera tenen un estat de conservació desfavorable

El gall fer i l’almesquera tenen un estat de conservació desfavorable


Escrit per: 
Agències

El Pla de seguiment de la biodiversitat del parc natural de l’Alt Pirineu 2005-2015 destaca que l’estat de conservació del 83% dels elements propis dels medis aquàtics avaluats és desfavorable. L’estudi ressalta, per la seva importància dins la comunitat, els boscos de ribera i l’almesquera. Algunes espècies de fauna emblemàtiques del parc, com el gall fer, presenten un estat de conservació desfavorable. Per al cent per cent de les espècies d’ungulats avaluats no s’han assolit els objectius de gestió proposats. Pel que fa als èxits que destaca l’estudi, el 57% de les espècies de flora avaluades presenten un estat de conservació favorable. Algunes de les espècies de fauna, com ara el trencalòs, la perdiu blanca i l’os bru, presenten un estat de conservació favorable.
El 65% de les espècies amenaçades i/o protegides avaluades presenten un estat de conservació favorable. En relació amb els espais oberts de muntanya i si s’exceptuen els ungulats, el 86% de les espècies avaluades presenten un estat de conservació favorable. 
Cal recordar que el manteniment de la ramaderia ajuda a conservar aquests sistemes ecològics tan importants dins el parc natural. Per al 75% de les espècies invasores avaluades no s’han assolit els objectius de gestió establerts.
El Pla de seguiment de la biodiversitat del parc planteja un seguit d’accions de millora. Entre les més destacades hi ha la millora de la cartografia de detall (500 x 500) de la distribució de la sargantana pallaresa dins el parc. Una altra acció de millora que destaca és la inclusió dels diversos elements d’interès dels espais Xarxa Natura 2000 Alt Pallars i la Torrassa que encara no hi estan inclosos i revisar la presència o la periodicitat de seguiment d’alguns elements. També s’apunta la necessitat de realitzar una cartografia de detall dels elements per als quals encara no s’ha fet la diagnosi. El pla de seguiment persegueix bàsicament avaluar la gestió i l’estat de conservació de les diferents espècies.

parc natural
Alt Pirineu
Gall Fer
almesquera
pla de seguiment
biodiversitat
Xarxa Natura 2000

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte