Diari digital d'Andorra Bondia
Distribució dels ajuts resolts favorablement per parròquies durant el 2023.
Distribució dels ajuts resolts favorablement per parròquies durant el 2023.

El Govern atorga 18 ajudes a l’emancipació dels joves el 2023


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Govern d'Andorra

El programa d’impuls a l’emancipació dels joves va rebre un total de 28 sol·licituds el 2023, 18 de les quals es van resoldre favorablement i 10 de manera desfavorable. La subvenció total atorgada pel Govern va ser de 35.040 euros, segons es recull en la memòria de l’àrea de Promoció de la Joventut i el Voluntariat del 2023. 

Es tracta d’unes xifres molt similars a les del 2022, quan el nombre de sol·licituds també van ser 27 i les que es van concedir van ser exactament 18. Unes xifres, d’altra banda, que es queden molt lluny de les registrades el 2021, quan es van rebre fins a 87 sol·licituds, 42 de les quals es van resoldre de manera favorable, amb un import total atorgat que va ascendir fins als 77.604 euros en total. Des que es va iniciar el programa el 2020 s’han atorgat prop de 150 ajudes a l’emancipació, que han suposat destinar-hi uns 170.000 euros.

Quant a l’edat dels beneficiaris dels ajuts, més del 50% dels imports atorgats van ser demanats per joves d’entre 23 i 25 anys. Pel que fa  a la procedència dels demandants de l’ajuda, les parròquies d’Andorra la Vella i Encamp van encapçalar el major nombre de sol·licituds, amb un 29% del total cadascuna. Van anar seguides per Sant Julià de Lòria amb un 21% i Escaldes-Engordany i Canillo amb un 7% cada una. Els joves de la Massana amb un 4% i Ordino, amb un 3%, van ser els que menys ajuts van demanar per emancipar-se. En relació amb el gènere dels demandants dels ajuts, un 57% de les persones emancipades van ser dones i un 43%, homes. Per mesos, el març i el juny van ser els mesos en els quals es van rebre i atorgar més sol·licituds, cinc (quatre de les quals acceptades) i quatre (totes favorables), respectivament.

El programa d’impuls per a l’emancipació dels joves es va crear a finals del 2020 amb la  finalitat de facilitar l’emancipació dels joves a través d’un ajut econòmic directe destinat a cobrir les despeses derivades del dipòsit del contracte d’arrendament d’habitatge, així com el primer mes de renda del lloguer. A més, es va posar en marxa per acompanyar al jove en el seu procés d’emancipació, facilitant el suport i la informació en aspectes d’ocupació i d’habitatge. També convé recordar que un dels objectius del pla era descentralitzar la població cap a parròquies no centrals. D’aquí que fins a la implementació de la gratuïtat del transport públic aquesta subvenció es complementava amb una altra per col·laborar en la despesa del transport per una durada d’un any.

ajuts
emancipació
joves

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte