Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern començarà a elaborar la llei del comerç a principis de l’any vinent


Escrit per: 
Redacció


Tot i que ara mateix la màxima prioritat del Govern és desencallar la situació en matèria financera internacional, l’executiu no oblida altres prioritats que, si bé no són immediates, sí que passaran a primera línia un cop Andorra hagi entrat en els paràmetres marcats per l’OCDE.

Una d’aquestes prioritats serà desenvolupar la llei del comerç, un projecte que ja va encetar l’anterior executiu de la mà de Conxita Marsol i que el nou ministre d’Economia, Pere López, pretén començar a desenvolupar a principis del proper exercici 2010. “És indiscutible que farem una llei del comerç, el que passa és que no és una prioritat absoluta en els primers sis mesos de mandat”, va comentar el ministre, que va argumentar que, tot i això, sí que l’haurien d’“intentar tirar endavant durant l’any vinent”.
L’executiu té clar, però, que poc es basaran en el projecte de Marsol per desenvolupar la llei, un projecte que, tot i ser consensuat amb els diversos agents implicats, es va quedar a les portes de la tramitació parlamentària ja que es va entregar “de pressa i malament”, tal com va apuntar Jaume Bartumeu mesos abans dels comicis de l’abril, quan encara era president del grup parlamentari socialdemòcrata.
El ministre d’Economia i Finances va indicar que si bé era cert que agafarien coses de la llei, es faria un text nou, més ajustat al que ells consideren que ha de ser i al que ha de contenir un text legislatiu d’aquesta índole. “Moltes coses o algunes de les coses que hi havia en el projecte de llei les podrem recuperar, però per molt que agafem parts del projecte de Marsol farem el nostre projecte de llei.”
El titular d’Economia no va voler entrar en el fons del text. Sí que va assenyalar, però, que el sistema comercial necessita urgentment una llei d’aquest tipus. “Tenim clar que ho hem de fer amb una certa celeritat, i estem treballant en molts àmbits perquè projectes essencials no se’ns quedin per al final de la legislatura”, va comentar el ministre, que va esmentar a més que “hi ha projectes primordials que s’han d’atacar de bon principi i, evidentment, la llei del comerç n’és un”.
López va reiterar que “a principis de l’any vinent seria un bon moment per iniciar aquest procés” i que més enllà de la tramitació parlamentària que pugui tenir i del que pugui costar prendre mesures en el sector turístic, no es pot ”deixar passar el temps alegrement”.
Cal recordar que el projecte de llei del comerç entrat per Conxita Marsol va ser aprovat pel consell de ministres el 17 de setembre del 2008. El text fixava, entre altres aspectes, el concepte de garantia comercial i els efectes que tindria per a les parts en el cas d’haver-hi alguna anomalia en la venda. Aquest text va ser passat a tràmit parlamentari, però donat l’exhauriment de la legislatura, va ser impossible que entrés en període d’esmenes i de posterior aprovació.
El modus operandi de l’anterior executiu va ser molt criticat pel grup socialdemòcrata, que va veure com el Govern liberal entregava un paquet de lleis, entre les quals aquesta, pocs mesos abans dels comicis.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic