Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Pons en la roda de premsa de presentació de les prioritats en Igualtat i Participació Ciutadana, ahir.
Marc Pons en la roda de premsa de presentació de les prioritats en Igualtat i Participació Ciutadana, ahir.

El Govern crearà la plataforma Visc i una oficina d’atenció ciutadana


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

La creació de la plataforma digital de participació ciutadana Visc, una oficina d’atenció al ciutadà i un laboratori d’iniciatives de la ciutadania, van ser tres dels projectes que pròximament posarà en marxa la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana. Així ho va anunciar el secretari d’Estat, Marc Pons, que va afegir que aquestes eines han d’ajudar a fomentar la participació activa de la població. 

Així, la pàgina web visc.ad, que es posarà en marxa a principis de l’any que ve, permetrà que els ciutadans puguin aportar propostes, fer debats, contestar enquestes, votar i crear textos participatius. També servirà per programar xerrades i tallers i rebre assessorament per desenvolupar idees. A més, incorporarà un catàleg de serveis, entre els quals hi haurà l’oficina d’atenció ciutadana i un viver d’iniciatives ciutadanes que permetrà atendre la ciutadania per protocol·litzar els diversos nivells d’atenció. 
Prèviament, es farà una diagnosi inicial perquè siguin els mateixos ciutadans els que expressin quines són les seves  preocupacions per mitjà d’enquestes, qüestionaris qualitatius, entrevistes i tallers participatius d’investigació. Això permetrà identificar les demandes i establir prioritats. Per poder portar a terme aquests projectes, Pons va explicar que impulsaran un marc normatiu, ja sigui en forma de llei o de pacte social, que reguli i fomenti el dret a la participació de la ciutadania.    
El secretari d’Estat no va obviar que al país hi ha una desafecció dels ciutadans envers la política i els assumptes públics, una davallada en el grau de confiança en les institucions i els polítics, un augment de l’abstencionisme i un descens en la participació a les eleccions tot i que el cens electoral ha crescut. Al costat d’això, va remarcar Pons, hi ha l’acord signat pels partits que donen suport al Govern, segons el qual “volen acostar les institucions al dia a dia dels ciutadans” i volen cercar “la implicació més directa de la ciutadania en la presa de decisions”. 
Pel que fa a les prioritats relatives a Igualtat, Pons va afirmar que abans d’acabar l’any veurà la llum el decret de creació de l’Observatori de la igualtat que  recopilarà “totes les dades” de  les institucions per tenir una visió més global de la violència de gènere al país. “Ha de permetre recollir dades, analitzar-les i fer propostes”, va subratllar Pons. 
També va assegurar que “en breu serà objecte d’una presentació pública del Servei d’atenció integral a la dona, en els pròxims quinze dies”. Un servei d’atenció sexual i reproductiva que s’ha dissenyat de manera conjunta amb les secretaries d’Estat de Salut i Afers Socials. 
També es vol portar a terme un pla integral per a igualtat de tracte i no discriminació que conté tres programes per al foment de l’ocupabilitat, la inclusió social de les persones nouvingudes, i la igualtat efectiva entre homes i dones.
Entre els principals objectius, hi ha el de desplegar la Llei d’igualtat de tracte i no discriminació, impulsar la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes i vetllar pel desenvolupament dels compromisos i acords que recull el Llibre blanc de la igualtat.

Govern
plataforma Visc
oficina d’atenció ciutadana
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic