Diari digital d'Andorra Bondia
Un helicòpter.
Un helicòpter.

El Govern decreta la restricció temporal del sobrevol d'helicòpters en tot l'espai aeri per la visita dels reis


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Amb motiu de la visita dels reis d'Espanya, el Govern ha decretat la restricció temporal del sobrevol d'helicòpters en tot l'espai aeri, a excepció de les causes d'urgència. Igualment, l'Autoritat Aeronàutica Andorrana, òrgan que regula, controla i verifica les activitats relatives a l'aviació civil, considera necessari fer extensiva la restricció a tota mena d'aeronaus i pren les mesures adients per notificar aquesta restricció a escala nacional i internacional.

Així doncs, tal com especifica el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) aquest dimecres, durant els dies 25 i 26 de març es prohibeix tant l'enlairament com el sobrevol d'aeronaus, tripulades i no tripulades, en l'espai aeri de tot el territori nacional, excepte les que circulin per aerovies controlades. A més, queden suspeses temporalment totes les autoritzacions administratives de vol durant aquestes dates, tot i que queden excloses d'aquesta prohibició les aeronaus d'Estat i emergències.

Segons fixa l'article 8 de la llei de navegació aèria, el Govern pot fixar les zones en què es prohibeix o es restringeix el trànsit d'aeronaus sobre el territori andorrà, així com els canals d'entrada i sortida i la seva coordinació amb les infraestructures aeronàutiques, i també designa els aeròdroms habilitats juntament amb el despatx de duana. Així mateix, l'executiu pot suspendre, totalment o parcialment, les activitats aèries en l'espai aeri en circumstàncies excepcionals durant períodes d'emergència per raons de seguretat aèria o una altra causa de seguretat pública.

D'altra banda, davant la celebració de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de govern, que acollirà Andorra entre el 18 i 22 d'abril, l'executiu prohibeix temporalment l'activitat de caça a tot el territori andorrà durant aquestes dates, ambdues incloses. Segons detalla el BOPA, es tracta d'una demanda del departament de Policia del ministeri de Justícia i Interior, amb la finalitat de garantir la seguretat davant possibles incidents.

Govern
restricció temporal
sobrevol
Helicopters
espai aeri
visita
Reis
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic