Diari digital d'Andorra Bondia
Rossell i Barbolla en la roda de premsa d’aquest dimarts.
Rossell i Barbolla en la roda de premsa d’aquest dimarts.

El Govern defineix l’uniforme dels policies i condecoracions del cos


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: SFGA / C.E.

Més garanties. Això és el que aporta al cos de policia els nous reglaments de condecoracions, de la uniformitat i del comitè mèdic, aprovats pel Govern. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha destacat que es tracta de tres textos que fa anys que es treballen al cos i que van ser acordats per unanimitat per l’òrgan consultiu. Així, alguns ja s’aplicaven, tenint en compte que tots ells deriven de la llei del cos del 2004, però ara se’ls “dona forma a través d’una norma que ho regula”.

Quant a les condecoracions, que poden rebre els membres del cos o persones d’altres institucions nacionals o estrangeres, es regula la classificació, les condicions per accedir-hi i com mantenir-les. Així mateix, es creen les condecoracions al mèrit policial (per exemple en cas de mort o incapacitació en el marc d’alguna actuació de reconeguda importància), el reconeixement a la seguretat nacional (per a persones alienes al cos), a la dedicació policial (pels anys d’antiguitat), i les d’agraïment i felicitacions. El director adjunt del cos de policia, Miquel Àngel Barbolla, ha destacat que la major part dels agents reclamava la regulació d’aquest darrer aspecte, ja que fins i tot les felicitacions constaran en el dossier personal i podran ser un element a tenir en compte en cas de concurs. El que no es preveu és cap condecoració pensionada per als fills orfes d’un agent o en cas de minusvalidesa. Tan sols es concedirà una aportació “simbòlica” de 600 euros, ja que les assegurances s’encarreguen de la resta, ha dit Rossell. Pel que fa al comitè mèdic, fixa per quins motius i causes es durà a terme i quins membres n’han de formar part. Les decisions seran vinculants. El comitè mèdic s’activarà quan s’observin indicis suficients per creure que algun agent pateix algun problema físic, psíquic o sensorial que pot afectar negativament les seves tasques. En relació amb l’uniforme, Barbolla ha explicat que permet tenir una denominació inexistent fins ara que equipara en els noms els policies estrangers.

Després d’aquests reglaments només en queden dos per aprovar: el relatiu a les formacions, que estarà “embastat” a finals d’any o principis del 2021, i el dels horaris laborals, que el ministre confia que pugui estar enllestit durant aquesta legislatura.  

 

 

 

 

reglament
policia
uniforme
condecoració
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic